Windows 10: Enkele vragen en antwoorden

Op 29 Juli 2015 is het dan eindelijk zover, Microsoft lanceert Windows 10. En –in tegenstelling tot vroegere versies- zullen Windows 7 en 8 systemen de mogelijkheid krijgen om gratis te upgraden naar de nieuwe Windows versie. Windows 10 is terug een volledig andere versie dan windows 8, en het zal voor Microsoft niet al te makkelijk zijn om te herstellen van alle kritieken dat ze over zich geen gekregen hebben door windows 8. Het nieuwe besturingssysteem komt met een volledig nieuwe gebruiksinterface, een nieuwe browser, Cortana, Continuüm, … Dit maakt het nieuwe besturingssysteem terug nieuw, maar ook terug herkenbaar voor windows 7 gebruikers. Ook probeert microsoft met windows 10 een enkel besturingssysteem te maken dat zal draaien op Computers, Laptops, tablets, telefoons en de game console Xbox. Hieronder beschrijf ik kort enkele veel gestelde vragen en antwoorden. Let wel, een upgrade zal hoogstwaarschijnlijk niet bij iedereen van een leien dakje lopen, indien u twijfelt of u al dan niet veilig kunt upgraden, raad ik aan dat u eerst eens contact opneemt met een ervaren computer hersteller.

windows 10

  • Wat is Windows 10?

Windows 10 is de naam van het volgende nieuwe besturingssysteem van Microsoft. Het zal gelanceerd worden na de Windows 8 versie. Met deze versie probeert Microsoft de trend te doorbreken waarvan de meeste mensen verwachten een Windows 9 versie te zien. Hiermee probeert Microsoft volledig de band te breken met het “minder gelukte” Windows 8, en ziet men Windows 10 als een “perfect systeem”.

In tegenstelling tot andere besturingssystemen heeft deze versie zeer veel hulp gekregen van de gewone gebruikers. Voor windows 10 heeft microsoft het “Windows insider programma” gelanceerd, dit zorgde ervoor dat geregistreerde mensen de mogelijkheid kregen om vroege versies te testen, en daarbij ook onmiddellijk feedback te geven naar Microsoft.

  • Wat zijn de minimale systeemeisen voor Windows 10?

Windows 10 zal praktisch op elke computer kunnen draaien die Windows 8.1 en de meeste Windows 7 toestellen kan draaien, hieronder vind je een opsomming van de minimale systeemeisen voor Windows 10:

  • 1 GHz Processor
  • 1 GB RAM voor de 32 bit versie
  • 2 GB RAM voor de 64 bit versie
  • 16 GB schrijfruimte voor de 32 bit versie
  • 20 GB schijfruimte voor de 64 bit versie
  • Grafische kaart: DirectX 9 of later
  • Schermresolutie: 1024 x 600

In dit artikel heb ik kort enkele interessante weetjes gegeven over de nieuwe Windows 10 versie. Hoewel men zegt dat het makkelijk zal zijn om up te graden naar de nieuwste Windows versie kunnen er toch altijd nog onaangename verassingen optreden. Indien u niet zeker weet wat u dient te doen en of uw bestanden wel veilig zijn, raad ik vooraleer u de grote overstap maakt naar de nieuwste versie toch even contact op te nemen met een ervaren computer hersteller.