Winterdip, zomerdip

Soms heb je een periode dat je even in een dip zit. Dit gebeurt soms nou eenmaal en soms heeft het niet een duidelijke oorzaak of een voor de hand liggende oplossing. Deze dip hoeft niet diep te zitten en kan soms maar tijdelijk zijn en vanzelf weer over gaan. In dit artikel lees je een aantal tips die je kunnen helpen om uit je dip te komen. 

Veel mensen hebben last van een winterdip. Als in de wintermaanden de klok weer wordt verzet en de dagen weer korter en donkerder worden, voelen veel mensen zich depressief. Dit is dan meestal geen echte depressie maar slechts een tijdelijke. Wat je kan doen aan deze winterdip is lekker naar buiten gaan. Hoe koud het ook is, er is in de winter altijd wel iets te doen. Ga een stuk lopen met de hond of maak een wandeling in het bos. Als er sneeuw licht kan je gezellig met je kinderen, je neefje of nichtje, je buurkinderen of je kleinkinderen gaan sleeën of een sneeuwpop maken. Als je geluk en plezier om je heen ziet terwijl je een frisse neus haalt, kan je je hier vaak beter door voelen. 

Soms wordt een winterdip een zomerdip, en soms kom je er helemaal niet meer uit. Als dit het geval is, wees dan vooral niet bang om om hulp te vragen. Er zijn genoeg mensen die om je geven en die graag zien dat het goed met je gaat. Je kan bijvoorbeeld op zoek naar emdr therapie amsterdam. Dit klinkt misschien heel eng en heftig, maar er zijn genoeg mensen die in therapie zijn en het is niks om je voor te schamen. Een psycholoog houten kan je helpen vast te stellen waar je verdriet vandaan komt en je helpen om er vanaf te komen. Kies een psycholoog die goed bij je past