Ziektekostenverzekering Vergelijken

Geld besparen door de premies van ziektekostenverzekeringen te vergelijken

123zorgverzekeringen.nl is een betrouwbare vergelijkingssite die u de mogelijkheid biedt op eenvoudige wijze de premies van ziektekostenverzekeringen van diverse zoiektekostenverzekeraars te vergelijken. Neemt u de kosten voor uw ziektekostenverzekering eens onder de loep en kijk of u niet onnodig teveel premie betaalt. Vaak kunt u op de kosten besparen door over te stappen naar een andere ziektekostenverzekeraar.

 

De basisverzekering

Iedereen in Nederland is verplicht een basis-ziektekostenverzekering te hebben. Deze ziektekostenverzekering wordt aangeboden door de diverse ziektekostenverzekeraars. De premie voor deze basisverzekering verschilt per verzekeraar. U kunt door jaarlijks de premies te vergelijken meestal flink besparen op de kosten. De basisverzekering kent een verplicht eigen risico, waarvan de hoogte jaarlijks wordt vastgesteld.

 

De aanvullende verzekering

Naast de basisverzekering kunt u een aanvullende verzekering afsluiten voor medische kosten, die niet in het basispakket zitten. U kunt op de vergelijkingssite aangeven voor welke medische kosten u een dekking wilt. Dit kan zijn: fysiotherapie, brillen/contactlenzen, alternatieve geneeswijzen en diverse andere medische kosten.

Ook voor de aanvullende ziektekostenverzekering hanteren de ziektekostenverzekeraars verschillende premies, zodat u ook op de premie voor deze aanvullende verzekering vaak flink kunt besparen.

 

Overstappen

Overstappen naar een andere ziektekostenverzekeraar is zeker het overwegen waard en kan één keer per jaar vanaf 15 november, als de ziektekostenverzekeraars de nieuwe premies bekend hebben gemaakt. Bij het overstappen van ziektekostenverzekeraar tussen 15 november en 31 december wordt uw oude verzekering, nadat u zich heeft aangemeld bij de nieuwe verzekeraar, automatisch opgezegd. In januari van het nieuwe jaar kunt u ook nog overstappen naar een nieuwe ziektekostenverzekeraar. In dat geval moet u zelf uw oude ziektekostenverzekering opzeggen en dat moet vóór 31 december.

Tussentijds overstappen is slechts in de volgende situaties mogelijk: u bent achttien jaar geworden, u verhuist vanuit het buitenland naar Nederland, de polisvoorwaarden van uw huidige ziektekostenverzekeraar zijn gewijzigd, uw militair dienstverband wordt beëindigd of u gaat scheiden.

 

De premies voor de basis- en aanvullende ziektekostenverzekering kunt u vergelijken op 123zorgverzekeringen.nl