Zo hou je je gereedschap netjes

Als klusser zijnde komt het nogal eens voor dat al je spullen overal verspreid liggen. Op deze manier raak je snel spullen kwijt en hoe irritant is het om alles steeds op te moeten ruimen? Dat is vast niet iets waar je zin in hebt in je vrije tijd. Ook je vriendin of je vrouw zal er niet al te blij mee zijn. Hierom lees je in dit artikel een aantal tips over hoe je alles netjes houdt als klusser. 

Als eerste gelijk de belangrijkste tip: maak gebruik van een goed georganiseerde gereedschapskist. Dit scheelt echt al de helft. Zo’n kist is draagbaar dus je kan hem steeds met je meenemen zodat je geen losse snelbouwschroeven of torx schroeven met je mee hoeft te sjouwen. Als je alles netjes in vakjes indeelt en alles opruimt zodra je er klaar mee bent, blijft alles overzichtelijk en netjes. Je vrouw zal je dankbaar zijn. 

Nou past natuurlijk niet alles in een gereedschapskist. Je hebt waarschijnlijk ook groter gereedschap wat er niet in past en wat best snel in de weg staat. Heb je een schuurtje of een garage waar je gebruik van kan maken? Doe dit dan ook! Koop een kast en wat opbergdozen en potjes waar je alles in kwijt kan. Zo kan al je grote gereedschap in de opbergdozen in de kast en alle kleinere spullen in de potjes of laatjes. Zo blijft alles redelijk op een plek en weet je altijd alles te vinden. Om het nog makkelijker te maken kan je de dozen en de potjes ook labelen zodat je gelijk ziet wat er in zit, zonder er in te hoeven zoeken.  

Als je wilt dat deze dingen werken, moet je er toch echt een beetje moeite in steken. Je kan wel een mooie gereedschapskist en een kast hebben, maar als je je spullen niet opruimt als je klaar bent, schiet je er nog steeds niets mee op.