ADR koffer voldoet aan de laatste regelgeving en is voorzien van oogdouche

In januari 2015 is de regelgeving gewijzigd op het gebied van veiligheid, ADR koffers moeten een voorgeschreven inhoud hebben die de veiligheid waarborgen zoals een oogdouche. In uiteenlopende industrieën is het belangrijker om voorzorgsmaatregelen te treffen dan bij andere. Toch is er een minimum gesteld aan de veiligheidsproducten in de ADR koffer. De nieuwe ADR koffer van Medisafe Products voldoet aan deze eisen en komt in twee modellen op de markt.

Oogdouche belangrijk bij calamiteiten
Helaas kan het voorkomen dat er iets mis gaat op de werkvloer. Veel ongelukken richten schade aan de ogen aan. Er zijn verschillende scenario’s waarin dit plaatsvindt. Vooral als er met chemische producten wordt gewerkt is er een kans dat er iets mis gaat en dat een oogdouche hard nodig blijkt maar niet in de ADR Koffer zit. Vandaar dat regels nodig zijn om veiligheidsmaterialen in de koffer op te nemen voor ongelukken die het meest plaatsvinden. Medisafe Products heeft twee goed uitgeruste koffers samengesteld.

Inhoud ADR Koffer
In geval van nood komt de ADR Koffer tevoorschijn. Hierin zitten de juiste benodigdheden om eerste hulp te bieden maar ook om ongelukken te voorkomen. In de standaard versie zijn onder andere een oogdouche en zijn absorptiematten opgenomen als minimale benodigdheden bij calamiteiten. Naast bijvoorbeeld een oogdouche om eerste hulp te bieden is er ook aan veiligheid gedacht. Een veiligheidsvest, veiligheidsbril en ATEX lamp bieden de nodige bescherming.