Altijd wat te doen in Spanje

De vakantieperiode komt langzaamaan dichterbij. De zon begint langzaamaan steeds langer te schijnen en de temperatuur loopt ook al op. Daarnaast bestaat de kans dat jouw kinderen over een week of drie al zomervakantie hebben als ze momenteel bezig zijn met hun eindexamens of scriptie. Het is de hoogste tijd dus om eens na te gaan denken over de mogelijkheden voor een zomervakantie. De Middellandse Zee blijft een populair vakantieoord. Vooral een last minute Spanje is enorm populair.

Er zijn veel redenen te bedenken waarom Spanje zo’n populair vakantieland is. Ten eerste is het een land met een uitstekend klimaat. De zon schijnt er veel en er is meestal een koel, zacht zee windje, waardoor het nooit onwijs klam maar juist aangenaam warm is, waardoor het perfect is voor zonvakanties. Ten tweede heeft Spanje een hele diverse natuur. Enerzijds heb je veel uitgestrekte stranden, maar anderzijds heb je ook uitgestrekte berggebieden en vlaktes vol bossen en unieke planten die je in Nederland niet snel tegenkomt. Wat ook een belangrijke factor is, is de Spaanse cultuur. Ondanks het feit dat het in Europa ligt is het heel anders dan de Nederlandse cultuur en valt er veel te ontdekken. Er zijn nog veel monumenten en middeleeuwse gebouwen te vinden die zeker het bezoeken waard zijn. Tot slot mogen ook het eten en de winkelmogelijkheden niet ontbreken. De Spaanse keuken is erg uitgebreid en er zijn simpelweg honderden winkels te vinden in de kilometers lange winkelstraten van de grote steden van Spanje.

Samenvattend kan dus gesteld worden dat er voor iedereen wel wat te beleven is in Spanje. De kans is groot dat als je twee weken gaat je nog niet eens de helft hebt kunnen zien van wat je wilde zien en wellicht pardoes een lastminute Spanje boekt zodra je terug bent zodat je de rest kunt zien.