Autosloperij vandaag de dag

Autosloperijen zijn heden ten dage moderne bedrijven. Een autosloper of een eigenaar van zo’n autodemontage bedrijf is zeker geen morsig type meer. Integendeel, veel eigenaren zien er keurig gekleed uit. Als je op een autosloop rondkijkt, zie je ook voornamelijk veel moderne apparatuur. Dat moet ook wel, want aan het slopen van auto’s zijn strenge regels verbonden. Alles moet zorgvuldig en milieuvriendelijk gebeuren.

Alleen al als het om de vloeistoffen van een auto gaat. Deze moeten opgeslagen worden in aparte tanks. Het is als eerste belangrijk dat al deze vloeistoffen uit de auto worden gehaald. Van benzine tot vloeistoffen voor de remmen. Om alles volgens de regels te doen moet het milieuvriendelijk gebeuren en milieubewust gebeuren. In het verleden was dat natuurlijk wel anders. Toen was een sloopterrein vaak sterk vervuild. Door strenge regelgeving en inspecties houden alle bedrijven zich aan de gestelde regels. Het bedrijf dat de regels aan de laars lapt riskeert hoge boetes of zelfs een gedwongen sluiting. Als eigenaar van een autosloperij moet je dus wel gek zijn om niet serieus om te springen met de regels.

Online
Veel bedrijven zijn ook met de tijd meegegaan. Zo hebben veel sloperijen ook een website waar je als klant onderdelen kunt bekijken en bestellen. Handig, want je hebt misschien niet altijd de tijd om naar de sloperij te gaan om te kijken welke onderdelen er op dit moment allemaal worden aangeboden. Dat scheelt je een ritje naar de sloop. Een ander voordeel is dat ze de onderdelen bij je thuis kunnen komen brengen.