Behaloos op stap, wat kan?

Laten we eerlijk zijn, het dragen van een beha kan een pijn in de, eh, buste, zijn. Hoe ga je nu het best om met die beugels, verstelbare banden en haken. Het zal dus niet verwonderlijk in de oren klinken dat het op stap gaan zonder beha hetzelfde kan aanvoelen als het afdoen van een paar stiletto’s na een lange dag.

Maar de trend van behaloos op stap te gaan, en dan niet op de catwalk, brengt zo zijn eigen issues met zich mee. De meisjes los laten, kan gemakkelijker voor vrouwen met kleinere borsten dan voor degenen die voorzien van wat meer. En een avondje uitgaan zonder beha vraagt om een andere aanpak dan wanneer je dat bijvoorbeeld doet op familie brunch.

En laten we het vooral niet vergeten: de daad van zonder beha op stap te gaan is maatschappelijk meer omstreden (denk hierbij aan de dames die hun beha verbrandden versus hun conservatieve tegenhangers) dan moest er een algemene medisch reden geweest zijn. Terwijl de voordelen van de beha’s meestal anekdotisch zijn, tonen sommige studies toch aan dat het gaan zonder beha aan zorgt voor een vermindering van pijn in de schouder, en dat het dragen van bh’s daadwerkelijk kan helpen tegen het doorzakken van de borsten.

Om de dingen een beetje eenvoudiger te maken op de dagen dat je liever je borsten ongebonden laat, hebben we samen een gids voor beha alternatieven samengesteld. We laten alles aan bod komen, van er voor te zorgen dat je zeker geen nippleslip tegen komt zoals Janet Jackson, tot het uitkiezen van complementaire kleding.

Wat wel en niet doen als je behaloos op stap wilt

Wat niet te doen:

  • Draag zeker geen zijde of andere echt lichte stoffen. Hoewel ze zacht voelen op de huid tijdens het dragen, laten ze gemakkelijk tepels of oneffenheden, veroorzaak door klevertjes, zien doorheen de stof.
  • Vertrouw ook niet op katoen. Het heeft de neiging om vocht op te nemen, maar de vezel behoud deze vochtigheid dan en laat deze niet verdampen zoals een meer synthetisch materiaal. In plaats daarvan kijk je beter naar kleding gemaakt van microvezels of bamboe.
  • Ga niet behaloos in een tube top of strapless jurk als je rondborstige bent (volle C of D cup en hoger). Uw borsten zullen samengedrukt worden en zullen er uitgezakt uitzien. Dit is zeker niet het meest aantrekkelijke scenario.
  • Ga niet op stap zonder beha in ongepaste scenario’s, vooral in een professionele of werkomgeving kan dit niet. Gebruik altijd de regels van het gezond verstand.
  • Draag geen kleding met boothals (is een brede halslijn die horizontaal loopt, voor-en achterkant, bijna tot aan de schouder punten, over het sleutelbeen) of diep ingesneden loszittende topjes. Je hebt meer kans om een garderobedefect hebben bij het naar beneden buigen of als je iets wilt oppakken.
  • Zorg er ook voor dat de kleding niet te ruw is, of gewoon veel beweegt tijdens het dragen. Dit kan er voor zorgen dat de wrijving pijnlijke tepels veroorzaakt.

Wat wel te doen:

  • Draag halter topjes en jurken die je zelf kunt aanbinden, vooral als je groter borsten hebt. Op deze manier kunt u zelf de mate van ondersteuning die u wilt verkrijgen bepalen. En zo bepaalt u indirect ook hoeveel lift u wilt geven aan u borsten.
  • Ga voor kleding met onder-buste ondersteuning zoals empire jurken. ze zijn het meest geschikt voor het op stap gaan zonder beha.
  • Doe zeker zonnebrandcrème op de huid van het decolleté. Daar deze huid schuin omhoog naar de zon gericht is en de huid daar er erg dun is en aldus gevoeliger voor verbranden.
  • Draag zorg voor alles wat er voor zorgt dat je kledij toe blijft. Was ze met zachte en niet agressieve lingerie zeep. Hou altijd de haaksluitingen van beha’s toe bij het wassen en het drogen. Dat helpt voorkomen dat de haken vast komen te zitten in andere kledingstukken en helpt ook het rekken voorkomen. Op deze manier behouden alle delicate stukken beter hun vorm.

Hoe zeker in gedachten dat de borsten van alle vrouwen verschillend zijn. Borsten zijn niet alleen plat of rond, en de tepels van niet iedere vrouw zijn prominent aanwezig. Sommige staan altijd opgezwollen, warm of koud weer, waar sommige nooit opzwellen. De ervaring van het op stap gaan zonder beha is verschillend voor iedere vrouw, en dat moet je gewoon accepteren.

Tolajo.be

Een vat vol ideeën. Ze laten je niet aan je lot over, via de vele productbeoordelingen krijgt u onmiddellijk feedback van de artikelen op Tolajo.be, zowel goed als slecht. Of abonneer je ook op hun Facebook of Twitter account en blijf zo op de hoogte van nieuwe en interessante artikelen op hun blog. De reeks, wat dragen beroemheden, zet per maand een beroemdheid in de kijker die kledij draagt die ook te koop is op Tolajo.be. Een andere interessante reeks is het tegenovergesteld, wat juist niet te dragen om geen Oeps moment te beleven.

Schrijf je snel in op hun nieuwsbrief en ontvang een kortingsbon van 10%. Zo blijf je voortdurend op de hoogte van de nieuwe artikelen of promoties.