Behandeling van rugpijn in het midden van de rug

Veel mensen hebben regelmatig last van rugpijn in het midden of aan de onderkant van de rug. Deze klachten lopen uiteen van kortdurende rugpijn tot chronische rugklachten waarbij het steeds lastiger wordt of zelfs onmogelijk is geworden om te werken. Een goed voorbeeld van een heftige rugpijn is hernia. Om rugpijn in het midden van de rug effectief aan te pakken is een onderzoek naar de oorzaak van de pijn noodzakelijk. Wanneer de oorzaak bekend is, kan een specialist een behandelplan opstellen.

Chiropractor is specialist op het gebied van rugklachten
Chiropractie is een behandelmethode waarbij de nadruk wordt gelegd op de wervelkolom en het zenuwstelsel van de pati├źnt. Bij rugpijn in het midden van de rug kan het zo zijn dat de gehele wervelkolom uit balans is. Een chiropractor onderzoekt de stand van de wervelkolom en kijkt de rug na op eventuele blokkades. Met de hand wordt een correctie van de rug uitgevoerd waardoor de rugpijn in het midden van de rug sterk zal verminderen.

Stabilisatie van de rug
Wanneer een correctie van de rug is uitgevoerd, is het van belang om de zwakkere delen van de rug te laten herstellen. Stabilisatie is hierbij het sleutelwoord. Ook nabehandeling is zeer belangrijk om ervoor te zorgen dat de wervelkolom niet teruggaat in de oude stand. In een persoonlijk behandelplan zal een chiropractor precies opnemen hoe vaak de behandeling herhaald moet worden voor een optimaal resultaat. Op deze manier kan rugpijn in het midden van de rug sterk worden verminderd en kan een wervelkolomblokkade worden opgeheven.