Betaalbare productfotografie

Betaalbare productfotografie

Doordat goede fotocamera´s tegenwoordig erg betaalbaar zijn, is productfotografie voor iedereen binnen handbereik. Met een goede camera, een beetje basiskennis van fotograferen en wat fotostudio verlichting maak je heel eenvoudig de mooiste (schaduwvrije) productfoto’s voor bijvoorbeeld je webshop.

Een goede camera

Alles begint met een goede camera. Was je aan een goed fototoestel vroeger een vermogen kwijt, tegenwoordig is het voor bijna iedereen mogelijk om een camera van goede kwaliteit aan te schaffen. Belangrijk is in elk geval, zeker wanneer je kleinere producten fotografeert, dat je camera macro-foto’s kan maken (foto’s van dichtbij).

De verlichting

Naast een goede camera is goede (fotostudio)verlichting een belangrijke voorwaarde voor goede productfotografie. En ook de verlichting is tegenwoordig heel betaalbaar. Het aanschaffen van daglichtlampen is een investering die je met mooie productfoto’s zeker zult terugverdienen. Er zijn daglichtlampen van 40 Watt, maar ook grotere continulampen met bijvoorbeeld vijf lampen van 30 Watt.

Overige benodigdheden

Voor goede productfotografie is verder een goed statief en een goede achtergrond onmisbaar.

Zowel voor een statief als voor de achtergrond geldt dat je er zoveel aan kunt uitgeven als je zelf wilt. Met wit papier, kun je vaak al heel mooie foto’s maken.  Maar voor een mooier resultaat kan je kiezen voor een lichttent of een opnametafel.

Je foto’s bewerken

Als je foto’s genomen hebt, wil je die meestal nog bewerken. Goede fotobewerkingssoftware en een laptop of computer zijn dan vereisten. Er zijn veel fotobewerkingsprogramma’s die sterk in prijs verschillen, van gratis software tot peperdure bewerkingsprogramma’s.

Kortom: productfotografie hoeft niet duur te zijn, jij bepaalt wat je erin investeert!