Bezoek aan de tandarts wordt een lachertje

Bang voor de tandarts

Eén op de vijf Nederlanders is bang om naar de tandarts te gaan, er zijn zelfs mensen die om deze redenen helemaal niet meer bij de tandarts komen. Dit terwijl het zo belangrijk is om het gebit goed te verzorgen, tandsteen en ontstekingen komen sneller voor bij mensen die minder goed voor hun gebit zorgen. Bij de Zeister Tandartspraktijk de Clomp hoeven ook deze mensen niet langer bang voor een tandartsbezoek te zijn!

De kalmerende werking van lachgassedatie

De Clomp maakt gebruik van lachgassedatie, waarbij een combinatie van zuurstof en lachgas bij de patiënt wordt toegebracht door middel van een neusmasker. Deze mix heeft een sederende werking, wat betekent dat de patiënt gekalmeerd wordt. Hij of zij blijft de gehele behandeling bij bewustzijn, maar wordt slechts gekalmeerd om het werk van de tandarts te vergemakkelijken. De behandeling is geschikt voor zowel volwassenen als kinderen.

De methode van lachgassedatie is een veilige manier om rustig te worden en hierdoor geschikt voor mensen die bang voor de tandarts zijn. Lachgassedatie is ook te gebruiken bij personen met een lichamelijke of geestelijke beperking. Ook worden kokhalsneigingen onderdrukt, waardoor de behandeling efficiënter kan worden uitgevoerd. Geheel nuchter blijven is niet langer nodig, een lichte maaltijd kan genuttigd worden.

Voor meer informatie over deze methode en alle andere behandelingen kunt u contact opnemen met Tandartspraktijk de Clomp via 030 695 7430.