Buikklachten

Buikklachten komen ontzettend veel voor in Westerse landen, waaronder in Nederland. Zo hebben veel mensen regelmatig last van onder andere misselijkheid, krampen, buikpijn, winderigheid, obstipatie en maagzuur. Ondanks dat buikklachten veel voorkomen, is er vaak geen duidelijke behandeling voor. De oorzaak is bijvoorbeeld niet bekend of alleen de symptomen worden (tijdelijk) aangepakt. BodySwitch behandelt geen symptomen, zij pakken de oorzaak aan.

BodySwitch dé specialist in buikklachten

BodySwitch is gespecialiseerd in leefstijlgeneeskunde. In de praktijk helpen de specialisten van Bodyswitch patiënten (volwassenen en kinderen) om hun gezondheid terug te krijgen en op peil te houden. Dit doen zij door middel van coaching en advies op het gebied van beweging, voeding en voedingssupplementen.

Als praktijk voor leefstijlgeneeskunde heeft BodySwitch veel te maken met buikklachten zoals Prikkelbare darm syndroom (PDS)
, de ziekte van Crohn
, Colitis Ulcerosa
, aanhoudende diarree 
, obstipatie / verstopping
, opgeblazen buik
, pijn in de buik
, maagpijn en maagzuur. Bodyswitch spoort maag- darm- en gezondheidsklachten op die worden veroorzaakt door bijvoorbeeld parasieten in het maag-darmkanaal. Ook (verkeerde) voeding is veelal de veroorzaker van buikklachten.

Bodyswitch spoort buikklachten op middel labonderzoek

De oorzaak van buikklachten wordt opgespoord middels labonderzoek. Hiervoor werk Bodyswitch nauw samen met RP Analytic. RP Analytic voert feces-, bloed-, urine- en speekselanalyses uit in hun laboratorium.

Deze labonderzoeken geven veel informatie over de mogelijke oorzaken van uw buikklachten. Als er uit de onderzoeken is gebleken wat uw klachten zijn, gaat een specialist met u kijken naar de behandeling. Deze is altijd effectief, doch natuurlijk en lichaamsvriendelijk.