De aanloop naar een botox behandeling

Wanneer je ouder wordt zul je toch op een gegeven moment last gaan krijgen van rimpelvorming in je gezicht. Dit zullen voornamelijk frons- en lachrimpels zijn die dieper komen te liggen dan voorheen. Wanneer je je hieraan stoort is er een kans dat je een botox behandeling al eens hebt overwogen.

 

Wat is botox precies?

 

Botox is een eiwit die wordt geproduceerd door de bacterie Clostridium Botulinum. Dit eiwit werkt op de zenuwcellen. Botox wordt in de medische wereld voor verschillende doeleinden gebruikt. Voor ons is het het meest bekend dat het wordt gebruikt voor cosmetische ingrepen. Het middel wordt daarnaast ook ingezet bij de behandeling van migraine en overmatig zweten.

 

Botox zal ervoor zorgen dat de communicatie tussen een spier en een zenuw wordt stilgelegd. De spierspanning wordt op deze manier onderdruk en rimpels zullen zachter worden en minder opvallen.

 

Voor wie is botox geschikt?

 

Het zal bij de een wat minder snel gaan dan de ander maar wanneer je ouder wordt zul je vanzelf last krijgen van rimpelvorming. De rimpels kunnen bijvoorbeeld ontstaan door lachen, praten en fronsen. Nou, om daar nou helemaal mee te gaan stoppen is natuurlijk ook geen optie. Dus wanneer je je stoort aan deze rimpels, kun je een botox behandeling overwegen.

 

Voor wie is botox niet geschikt?

 

In Nederland is de minimale leeftijd die je moet hebben om een botox behandeling te kunnen ondergaan achttien jaar. Wanneer je jonger bent is een botox behandeling nog geen optie.

 

Tijdens een consult zou kunnen blijken dat botox niet voldoende is om het resultaat te bereiken die jij graag wil bereiken. In dit geval zal de arts de behandeling afraden en een alternatief voorstellen.

 

Het consult voor de behandeling
Over het algemeen zal je altijd eerst een consult hebben met de arts. Tijdens dit consult bekijkt de arts jouw huid en zal de verschillende mogelijkheden voorleggen wat betreft welke botox behandeling het beste is.. Hierbij zal de arts ook aangeven dat je een realistische verwachting moet hebben van de behandeling. De arts zal altijd aangeven welk resultaat bereikt kan worden met behulp van botox en wat de botox kosten uiteindelijk zullen zijn.