De voordelen van drinkwatersystemen

Drinkwatersystemen worden steeds populairder. Het drinkwater bevat tegenwoordig regelmatig vervuilende stoffen, zoals medicijn- en cosmeticaresten. Industrieën lozen deze stoffen in het rioolwater. Dit water wordt vervolgens gezuiverd, maar vaak blijven er toch wat resten achter en deze komen dus terecht in het drinkwater. Een drinkwatersysteem filtert deze stoffen uit het water en zorgt dat men veilig water kan drinken. Zo hoeft men zich geen zorgen te maken over de eigen gezondheid. Het zuiveren van drinkwater kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld met een filter op uw flesje of drinkwatersystemen.

Flesjes met filter

Flesjes met filter zijn de laatste tijd zeer populair. Meerdere merken hebben flesjes op de markt gebracht die een filter hebben dat het water in het flesje zuivert. Bacteriën worden door dit filter verwijderd. Het filter verwijdert echter niet alle schadelijke stoffen. Daarvoor is meer nodig dan een filter. Als u op de meest effectieve wijze uw drinkwater wilt zuiveren, moet u dit dan ook doen bij de bron. Dan moet u een drinkwatersysteem plaatsen bij uw kraan. Drinkwatersystemen werken op een totaal andere wijze dan filters in flesjes en zuiveren het water voor 99.9%.

Drinkwatersystemen in de keuken

Drinkwatersystemen kunnen eenvoudig worden ingebouwd in een aanrechtkastje. Het systeem is verbonden met een drinkkraan. Deze kunt u gewoon op uw aanrecht plaatsen. Het water wordt goed gefilterd en gezuiverd met behulp van osmosemembraam. Er zijn verschillende filters voor het drinkwatersysteem. Zo is er een filter dat virussen en bacteriën verwijdert, één die chloor verwijdert, één die de smaak verbetert en nare geuren verwijdert en één die mineralen toevoegt. Het water komt op deze manier al gezuiverd uit de kraan. U hoeft het dus niet eerst in een flesje met filter te gieten. Drinkwatersystemen vormen de perfecte oplossing voor het probleem van vervuild drinkwater. Zo kunt u zonder zorgen water uit de kraan drinken.