Een einde is een nieuwe start

Een einde is in de meeste gevallen vervelend. Het komt vaak onverwacht, precies op het verkeerde moment en slaat helaas vaker wel dan niet de grond onder je voeten vandaan. Dit geldt ook voor een ontslag. Misschien dat je het voelde aankomen omdat het minder goed ging met het bedrijf, of omdat je collega’s om je heen langzaamaan werden wegbezuinigd, maar toch komt de klap altijd onverwacht hard aan. Je leven voelt bedreigt, want je hebt opeens geen bron van inkomen meer, raakt misschien je bedrijfsauto kwijt en zit straks hele dagen achter elkaar thuis.

De eerste dagen en weken na je ontslag zal je je enorm rot voelen, het gevoel hebben dat je buiten de maatschappij staat en je de afgelopen jaren voor niets zo hard hebt gewerkt. Maar na verloop van tijd wordt het toch tijd om de draad op te pakken en blijkt dat ook dit einde een begin van een andere tijd inleidt. Het is nu immers nodig om te kiezen voor die ene droombaan, of om jezelf beter te leren kennen door een outplacement traject te volgen waarbij je niet alleen naar jezelf kijkt, maar ook leert om in te zien

Veel mensen zijn namelijk niet tevreden met hun huidige baan, maar blijven toch hier werken omdat ze bang zijn slechter af te zijn, gebonden zitten aan een contract of het zelfvertrouwen of de tijd missen om er actief werk van te maken. Als je thuiszit moet je wel, en moet je deze kans met beide handen pakken! Schakel bijvoorbeeld een outplacement bureau of loopbaanbegeleider in of bekijk gemakkelijk vanuit huis de mogelijkheden op bijvoorbeeld carrierepoort.nl. Want met een professionele begeleider en een hardnekkige wens is de switch naar een nieuwe carrière zo gemaakt en begin je binnen no time aan je nieuwe start.