Een lichtstraat voor meer daglicht

Bij gebouwen of kantoren die erg donker gebouwd zijn, kan een lichtstraat uitkomst bieden. Een lichtstraal zorgt ervoor dat er daglicht naar binnen komt bij een bedompte ruimte. Zo krijgen de mensen die binnenzitten toch het nodige daglicht wat hen een stuk productiever en vrolijker maakt. Daglicht zorgt namelijk voor genoeg energie om door te werken en is erg gezond. Daarbij is het ook gratis in gebruik.

Lichtstraat is dé oplossing voor ruimtes met een plat dak
Licht dat van boven een gebouw binnenkomt, is zeer efficiënt en krachtig. Waar een lichtstraat vroeger nog vooral uit noodzaak in industriële gebouwen werd toepast, wordt er tegenwoordig steeds vaker bewust voor deze manier van lichtinval gekozen. Licht dat via lichtstraten binnenkomt is kosteloos waardoor er bespaard kan worden op de energierekening.

Verschillende uitvoeringen
Lichtstraten zijn in verschillende uitvoeringen en maten verkrijgbaar. Daken van gebouwen en kantoren zijn immers ook verschillend qua afmeting. Groot of klein, breed of smal, een lichtstraat kan in allerlei maten worden gemaakt. Bij bepaalde ontwerpen kan een lichtstraat zelfs zorgen voor een optisch grotere ruimte. Ook maakt het een kamer in een huis een stuk lichter en opener. Er kan gekozen worden voor een vaststaand of te openen lichtstraat. Een ventilatiekanaal zorgt ervoor dat een ruimte ook kan luchten en er genoeg frisse lucht aanwezig is om te kunnen werken.

Ventilatie en isolerende beglazing
Door de aanwezige ventilatie worden lichtstraten veel toegepast in energieneutrale gebouwen, supermarkten of woonhuizen. Lichtstraten kunnen in verschillende vormen gebogen worden, zoals een zadelkap of een piramide. Dit geeft een totaal andere look aan een gebouw en kan ook gebruikt worden in renovatieprojecten.