Handige tips tijdens de training solliciteren

Een professionele training solliciteren volgen? Dat kan gemakkelijk in de buurt wanneer je in de omgeving van Haaksbergen of Enschede woont. Dat heb ik laatst ook gedaan, omdat ik al een tijdje bij huis zit. Ik heb nog geen nieuwe baan gevonden, maar ik heb sinds een paar dagen wel een paar zeer interessante reacties op mijn sollicitatiebrieven gekregen. Dat heeft als reden dat ik tijdens de training solliciteren heb kennis gemaakt met een nieuwe opbouw van mijn curriculum vitae. Standaard is dezelfde opbouw dat eerst de NAW-gegevens boven in een tabel worden weergegeven.

Sollicitatietraining voor CV en brief

Bij de training solliciteren hebben zij mij de tip gegeven om nog belangrijkere aspecten bovenaan in mijn CV te zetten. Zo valt het extra op dat ik nog extra cursussen heb gedaan voor mijn werkgebied en dat ik bereid ben om mij volledig in te zetten om de nieuwste kennis onder de knie te krijgen. Ik heb namelijk laatst op televisie gezien dat de directeur van dakdekkersbedrijf zei dat wanneer hij een sollicitatiebrief ontvangt van iemand die alleen veertig jaar werkervaring heeft maar daarnaast niets heeft gedaan aan extra cursussen, dan zegt dat eigenlijk iets over de interesse voor het vak. Ik heb deze tips ter harte genomen tijdens deze professionele training solliciteren en hoop dat het mij zal brengen waar ik wil zijn, weer aan het werk!