Haptotherapie voor een snel herstel na een burn-out

Haptotherapie is onder een groot deel van de Nederlanders nog niet bekend, maar het is een zeer effectieve therapie voor een veelvoorkomend probleem. Gemiddeld één op de zeven werknemers kampt met burn-out klachten. Men voelt zich dan vermoeid, uitgeput of ongelukkig door druk op het werk. Veel mensen nemen met een burn-out even rust en stoppen tijdelijk met werken. Vaak wordt er ook gepraat met een psycholoog. Soms zit men er zo doorheen dat er zelfs medicijnen nodig zijn. De oplossing voor een burn-out is wellicht veel eenvoudiger. Wanneer u een afspraak maakt bij een haptonoom therapeut kunnen uw klachten snel opgelost worden.

Haptotherapie wordt populairder

Haptotherapie is nog redelijk onbekend in Nederland, maar het begint steeds populairder te worden. Zo hebben zes GZ-haptotherapeuten gezamenlijk een boek geschreven over de positieve werking van haptotherapie. Zij willen laten zien dat deze vorm van therapie zeer effectief kan zijn voor mensen met een burn-out en dat men zich vaker zou moeten wenden tot een haptonoom therapeut bij het ontstaan van burn-outklachten. Haptotherapie heeft al meerdere keren bewezen zeer doeltreffend te zijn.

Wat kan een haptonoom therapeut voor u doen als u een burn-out heeft?

Bij een burn-out heeft iemand het gevoel niet genoeg bevestigd te worden en te weinig erkenning te krijgen. Het beeld dat men heeft van de wereld om zich heen moet veranderd worden. Een haptonoom therapeut zal door middel van het voeren van gesprekken, oefeningen en aanraking proberen te achterhalen wat iemand met een burn-out precies voelt. Allerlei gevoelens zullen naar boven komen. Dit zijn vaak gevoelens van angst en onzekerheid, maar ook positieve gevoelens kunnen aan de oppervlakte komen. De bedoeling is dat men na een haptotherapie een betere balans heeft tussen gevoelens en gedachtes. Daardoor gaat men anders tegen dingen aan kijken en zich anders gedragen, waardoor men zich weer beter gaat voelen. Men kan zich weer meer richten op zichzelf en minder op wat anderen over hen denken.