Wordt de verwarming maar niet warm terwijl u de knop heeft aangedraaid en de CV-ketel het ook gewoon doet. In dat geval is het mogelijk dat de druk van de CV-ketel te laag is. Dor een te lage druk kan het water niet meer goed door het systeem stromen.Het is dan noodzakelijk om het water even bij te vullen. Onderstaand vindt u een stappenplan zodat u weet wat u moet doen. Het kan ook zijn dat u dit te gewaagd vindt, dan kunt u altijd nog een ervaren loodgieter erbij halen.
1. Controleer de druk van de CV-ketel
Check als eerste de waterdruk van de CV-ketel.Dit kunt u doen door te kijken naar de digitale display of drukmeter. Wanneer de druk lager is dan 1,5 bar, dan is dit een teken dat de ketel bijgevuld moet worden. Normaal gesproken hoort de barmeter tussen de 1,5 en 2,0 bar uit te komen.
2. Laat de CV-ketel afkoelen
Aangezien u de CV-ketel bijvult met koud water is het belangrijk om de ketel tijd te geven om te laten afkoelen. Het is namelijk mogelijk dat doordat de ketel nog warm is en men er koud water aan toevoegt, de CV-ketel barst. De ketel heeft minimaal 30 minuten nodig om af te koelen alvorens deze weer wordt bijgevuld. Het uitzetten kan door de stekker uit het stopcontact te halen of de ketel uit te doen met behulp van de daarvoor aangewezen knop.
3. De kraan en vulslang aansluiten op elkaar
Vervolgens is het van belang om de kraan en vulslang aan te sluiten op elkaar. De waterkraan kunt u meestal vinden in de buurt van de cv-installatie. De vulslang kunt u vervolgens aanluiten op de waterkraan en haal de dop van de vulkraan. Indien u een CV-ketel heeft met een digitaal display, zet deze dan weer aan zodat u kunt zien wat de druk is.
4. Het bijvullen van de Cv-ketel
Hierna kunt u de ketel bijvullen. Vergeet niet om een emmer onder de vulkraan te zetten. Laat vervolgens de slang vol water lopen en sluit hem aan op de cv-installatie. Open de kraan en draai erna de vulkraan van de CV-ketel open (een kwart draaien). Als het goed is, ziet u de druk nu oplopen. Als de druk op 2 bar staat, kunt u de vulkraan en erna de waterkraan sluiten.
5. De Cv-ketel aan
Na bovenstaande stappen te hebben uitgevoerd, kunt u de CV-ketel weer aanzetten. Druk op de aanknop of doe de stekker weer in het stopcontact.
Mocht u na het lezen toch denken van, ik heb hier hulp bij nodig, schroom dan niet om te bellen naar de loodgieter Centrale. Deze staat 24/7 voor u klaar, waar u ook woont.