Hoe kan je het donkere thema van Windows activeren?

Voor veel mensen kunnen felle en bleke kleuren een probleem zijn, hier heeft de nieuwste versie van Microsoft Windows, namelijk Windows 10 rekening mee gehouden. Er is een donker thema geprogrammeerd die toelaat voor mensen die problemen hebben met felle kleuren dit thema te kiezen zodat het ook voor deze mensen aangenamer werken is op de computer. Hiervoor hoef je niet onmiddellijk naar een ervaren computer hersteller te gaan, maar raad ik u aan eerst volgend artikel eens kort door te nemen. Indien het hierna nog steeds niet lukt om het donkere thema van Microsoft Windows 10 te activeren staat het u nog steeds vrij om hiervoor hulp in te schakelen van een ervaren computer hersteller. Er zijn ongetwijfeld mensen die u met raad en daad willen bij staan.

Donker thema

Het is heel eenvoudig om het donkere thema van Windows 10 te activeren, hieronder leg ik kort de te nemen stappen uit om dit te activeren.

Hiervoor ga je naar de instellingen, dit kan je bereiken door het start-menu open te klikken en op het rader tekentje te klikken.

Hierna klik je op “Persoonlijke instellingen”

Vervolgens klik je in het nieuw geopende kader aan de linkerkant op “kleuren”

Onderaan het volgende kadertje kan je klikken op “Kies een app-modus” waarna je de keuze hebt om licht of donker te selecteren. Windows 10 is standaard ingesteld op het lichte thema.

In dit laatste kader kan je tevens verschillende thema’s en kleuren selecteren. Je kan hier gerust mee gaan experimenteren.

Op deze manier kan je uw computer ervaring positief beïnvloeden wanneer je heel gevoelig bent aan felle kleuren of contrasten.