Hoe kan je in veilige modus opstarten in Windows 10?

De meesten onder ons zijn ondertussen reeds een geruime tijd over gestapt naar het nieuwste besturingssysteem van Microsoft, namelijk Windows 10. Dit brengt veel positieve zaken met zich mee, maar jammer genoeg kunnen er ook al wat problemen opgedoken zijn.

veilige-modus

In dit artikel beschrijf ik dan ook heel kort en bondig hoe je in Windows 10 in veilige modus kan gaan, dit via een heel makkelijke weg. Op die manier kan u misschien enkele problemen die u ondervindt gemakkelijk opgelost krijgen, zonder dat u naar een ervaren computer hersteller dient te gaan.

Een eerste manier is als uw computer opnieuw opstarten met de “shift toets” ingedrukt. Op die manier zal de computer nadat hij opnieuw aan het opstarten is, eerst de geavanceerde opstart opties weergeven, waarna u zonder probleem via opstart instellingen kan kiezen voor opstarten in veilige modus.

Een andere manier, de ouderwetse manier, lukt in sommige gevallen ook nog, hier dien je enkel vanaf het moment dat je op de knop duwt om uw computer aan te leggen, constant klikken op de F8 toets, als je het goed gedaan hebt, kom je in een tussen menu terecht, waar je dan uw keuze kan bepalen om via dezelfde weg op te starten in veilige modus.

Ook bestaat er nog een derde methode die ik wel eens toegepast heb, let wel, dit is enkel aan te raden wanneer je van plan bent de pc volledig te formatteren. Hiermee laat je hem opstarten, en terwijl je hem opstart, druk je op de aan-uit knop tot de pc uitvalt, dit dien je soms 2 tot 3 maal te herhalen, waarna de pc plots naar problemen zal zoeken. Op dit moment kan je ook in het herstelmenu kiezen voor “opstarten in veilige modus”.

In het geval dat je uw probleem nog steeds niet opgelost krijgt door het werken in veilige modus, verwijs ik u graag door naar een ervaren computer hersteller, die u ongetwijfeld terug verder zal helpen.