Hoe kan je malware van uw computer verwijderen?

Een algemeen gekend probleem in de computerwereld zijn de virussen. Bijna iedereen heeft tegenwoordig wel een antivirus scanner, dit kan al dan niet een betalende versie zijn, elk heeft zijn voor- en nadelen. Maar waar veel minder mensen van op de hoogte zijn is het probleem van malware. Veel mensen hebben niet eens van malware gehoord, hoewel dit in principe een even groot probleem vormt als de meer gekende groep, de virussen. In dit artikel geef ik kort een beschrijving hoe je met gratis programma’s uw computer kan controleren op malware. Let wel, sommige malware is zo hardnekkig dat je dit niet met een gewone scanner weg krijgt. Dan is het aangeraden contact op te nemen met een ervaren computer hersteller die dan meerdere scans zal laten draaien, of in het slechtste geval uw computer zal moeten resetten en her installeren.

Chapa NO MALWARE

Opstarten in veilige modus.

Meestal zit malware op een of ander programma, of heeft zich ergens ingewerkt op uw c: schijf waardoor sommige programma’s niet meer werken, of zelfs niet meer willen openen. Het is dus best dat u start met uw computer in veilige modus op te starten.

Er bestaan verschillende soorten malware scanners, maar het is belangrijk dat je er een download en zal draaien van op een onafhankelijke stick.

Wanneer uw computer in veilige modus opgestart is, draai je het malwareprogramma rechtstreeks vanop de memorystick in Windows. Dit heeft de meeste kans dat de malware de scanner niet herkent, waarbij de slechte programma’s de grootste kans op verwijderen hebben.

Het internet biedt talloze malware scanners aan, de een al wat beter dan de ander, je kan de goeie scanners makkelijk onderscheiden van de minder goeie door kort wat reviews door te nemen, of indien je totaal niet weet welke kant je uit kan, geef ik de tip om niet te lang te wachten met het contact opnemen met een ervaren computer hersteller.