Hoe kan je te weten komen wat Facebook over u weet?

Ondertussen hebben de meesten onder ons reeds een Facebook account, maar weten wij eigenlijk wel wat Facebook over ons weet, en voornamelijk welke reclame ze aan ons laten zien? Weten we ook wat nog privé is en wat niet? Vooraleer met deze vragen naar een ervaren computer hersteller te gaan, stel ik voor eerst eens rustig dit artikel door te nemen, waarin ik kort zal uitleggen hoe je te weten kan komen wat Facebook al dan niet onthoudt. Ook zal je te weten komen hoe je bepaalde instellingen kan wijzigen en bijgevolg zelf kan bepalen wat Facebook wel of niet dient te onthouden.

Facebook ads

Om uw advertentie voorkeuren te wijzigen in Facebook dien je volgende stappen door te nemen:

Je kan deze instellingen zowel op uw mobiele telefoon, tablet of pc veranderen. Al raad ik wel aan een vaste pc te gebruiken omdat dit veruit de gemakkelijkste methode is.

Ga naar de ads/preferences pagina in uw Facebook. Op deze pagina zie je de zaken die je in het verleden geliked hebt, aan de hand van deze zaken zal Facebook dus bepalen welke reclameboodschappen je al dan niet te zien krijgt, en zullen ze bijgevolg reclame laten verschijnen die daarmee verband houdt.

Indien je van bepaalde zaken geen boodschappen meer wenst te zien, hoef je enkel de elementen die daarmee verband houden te verwijderen, of met andere woorden te unliken.

Indien je ergere reclame’s of zaken krijgt die je helemaal niet wenst, ook na het aanpassen van deze instellingen, is het mogelijk dat uw browser gehackt werd, in dit geval raad ik alsnog aan eens contact op te nemen met een ervaren computer hersteller.