Hoe kan je uw firefox browser up to date houden?

Een vaak over het hoofd gezien gegeven in de computerwereld is het up-to-date houden van al uw programma’s, en zeker uw Windows installatie. Gelukkig zorgt Microsoft er uit zichzelf voor dat u over het algemeen onder normale omstandigheden steeds de meest recente updates automatisch binnen krijgt. Er zijn evenwel programma’s die soms eens handmatig gecontroleerd moeten worden, zoals bij bepaalde antivirusscanners er soms grote updates zijn die een manuele handeling, of toestemming vragen om hem te installeren. Ook is het handig dat je in de Firefox browser af en toe handmatig controleert als er updates zijn. Hiervoor hoeft u niet onmiddellijk naar een ervaren computer hersteller gaan, maar zal ik in dit korte artikel beschrijven hoe u dit handmatig kan controleren. Op deze manier weet u zeker dat u steeds over de meest recente browser versie beschikt.

Firefox update

Let wel, ook in Firefox wordt over het algemeen automatisch gecontroleerd als er updates zijn, maar indien je hier zelf helemaal zeker kan zijn kan je volgende stappen ondernemen:

1 Klik op de menuknop, dit zijn de drie horizontale streepjes die zich rechtsboven in uw browser bevinden, vervolgens klik je op help en daarna op “over Firefox”.

2 Het venster “over Firefox” wordt geopend, waarna Firefox onmiddellijk zal controleren, en indien er een update is, deze update automatisch zal downloaden.

In dit artikel beschreef ik kort hoe je uw Firefox browser handmatig up-to-date kan houden, dit is tevens mogelijk voor bijna alle programma’s die er bestaan. Ook staat het internet vol van websites die korte uitleg geven hoe je hun programma’s up-to-date kan houden. Een korte tip geef ik hierover mee, alvorens contact op te nemen met een ervaren computer hersteller, kan je steeds eens een korte opzoeking op internet doen, op deze manier kan u zich veelal een rit besparen.