Hotmail, Live of Outlook?

Met de grote veranderingen die Microsoft heeft toegepast op de mail services is het een klein beetje een warboel geworden. Wat ooit begon met Hotmail en waar later Live bij kwam is Microsoft nu overgestapt op alleen Outlook. Ben je op zoek naar een Hotmail of Live mailadres dan heb je dus pech, vanaf nu kun je je alleen nog maar registreren voor Outlook email.

Kan ik nog wel mijn Hotmail of Live account gebruiken?

Jazeker, dat kan nog steeds en zal, voorlopig, ook wel zo blijven. Via Outlook kun je nog steeds inloggen met je Hotmail en Live accounts. Eigenlijk is alles nog precies hetzelfde behalve dat je geen hotmail of live account meer kunt aanvragen. Met Outlook wil Microsoft voor eenvoud zorgen in haar producten. Ook andere Microsoft applicaties zijn nog steeds toegankelijk met een Hotmail email. Wees dus niet bang dat je buitengesloten zal worden.

Moet ik overstappen naar Outlook?

Nee, dit is niet verplicht. Wil je een Outlook.com mailadres dan kun je uiteraard een nieuw account registreren en jouw hele contactboek informeren over jouw nieuwe mail adres. Of dit handig is is een hele andere vraag. Wat betreft de kosten hoef je niet te twijfelen natuurlijk want ook Outlook accounts zijn nog gewoon gratis.

Waar moet ik inloggen?

Met je Hotmail account kun je inloggen bij Outlook. Ditzelfde geldt voor je Live account en uiteraard ook voor je Outlook account. Ook wanneer je je wachtwoord bent vergeten kun je terecht bij het support center van Outlook.