Knabbelvisjes zorgen voor ziektes?

Knabbelvisjes zijn steeds bekender geworden de laatste jaren, het komt steeds vaker voor dat mensen deze beestjes laten knabbelen aan hun voeten en handen. Maar daar zit een groot risico aan, wat veel mensen niet weten is dat de visjes namelijk infecties kunnen veroorzaken. RIVM heeft hier onderzoek naar gedaan. Het is handig om voorzichtig te zijn, ook al is niet iedereen vatbaar voor deze infecties. De mensen die vooral voorzichtig moeten zijn met knabbelvisjes zijn mensen met een huidprobleem. Zij hebben eerder kans op een infecties veroorzaakt door de knabbelvisjes. Toch zijn het vaak mensen met een huidprobleem die de knabbelvisjes graag laten knabbelen. Ook mensen met een slechte weerstand zijn eerder vatbaar voor infecties door de knabbelvisjes.

De knabbelvisjes zijn vooral bekend geworden om huid die ze zacht laten aanvoelen, zij eten namelijk de dode huidcellen van uw handen en voeten af. Wanneer het water waar ze in zwemmen gedesinfecteerd word kunnen deze visjes overlijden. Daarom word het water nooit gedesinfecteerd, wat voor ons eigenlijk wel nodig is. Vaak word het water ook niet na elke klant verschoond, wat eigenlijk wel nodig is. Daarom is het dus mogelijk dat zowel het water als de visjes een infectie over kunnen brengen.

Maak gebruik van een infraroodsauna om op een veilige manier een zachte huid te krijgen. Voor mensen met huidproblemen die hun huid willen verzachten is een infraroodsauna de perfecte uitkomst. Verminder uw huidproblemen en laat uw huid goed ademen door een infraroodcabine.