Kokendwaterkraan van Quooker4

Op kantoor hebben we een kokend waterkraan in de keuken en terwijl het geweldig is dat ik direct thee kan zetten zonder te wachten op de ketel, heb ik toch wel het idee dat het nogal wat kan kosten allemaal. Ik ben daarom online gaan kijken en kwam zo de Quooker tegen. Deze kokendwaterkraan beweert de goedkoopste te zijn en ook nog energiezuinig. Alhoewel deze kraan toch wel een beetje prijzig is, is het uiteindelijk toch de moeite waard.

Quooker heeft 2 soorten tanks die geleverd worden bij hun warme kranen. De ene kraan laat alleen kokend water van (100 ┬░ C) stromen en de andere is een Combi kraan die zowel kokend als warn water genereert. De ketel mag tot maximaal 6m van de kraan geworden. Deze tanks van Quooker zijn zwaar geisoleerd en varieeren van 3 tot 11 liter. Ze worden meestal onder het aanrecht geplaatst en maken een koppeling met de waterleiding. Daarnaast zijn de ketels electrisch verwarmd.

Een concurrent van Quooker is Grohe, deze heeft ook kokend waterkranen al vanaf 500 euro. Deze kranen komen meestal met een vier liter tank. Gekeken naar deze prijzen is Grohe toch wel een concurrent van Quooker, want de Quooker kranen zijn iets duurder. Als de Grohe kraan zuiniger is in energie is nog niet exact bewezen, maar als je iets betaalbaarder wil qua installatie, dan is deze kraan misschien wel een optie.