Laat uw schoorsteen controleren voor de winter

De koude dagen en de winter staan weer voor de deur. Een tijd van gezelligheid en gezellig bij de open haard zitten breken weer aan. Dan is dit het moment om stil te staan dat uw schoorsteen en rookkanalen onderhoud nodig hebben. Periodiek onderhoud is belangrijk om veilig gebruik te maken van uw schoorsteen in de wintermaanden.

Wanneer uw schoorsteen laten vegen?

Er zijn geen precieze maanden wanneer u uw schoorsteen dient te reinigen. Belangrijkste is dat het gewoon periodiek gebeurt. Goed om te weten is dat u in het hoogseizoen rekening moet houden met een wachttijd, verstandiger is het om contact op te nemen met een gediplomeerd schoorsteenveger in het laagseizoen zodat u direct een afspraak kunt maken.

Daarnaast is er ook nog een verschil in kachels hoe vaak deze gereinigd dienen te worden. U kunt hierbij het volgende als uitgangspunt nemen:

  • Normaal tot intensief gebruik, 2 keer per jaar.
  • Gaskachels, 2 á 3 keer per jaar.
  • Weinig gebruik, 1 keer per jaar.

Kachels zijn er natuurlijk in alle soorten en maten. Voor een persoonlijk advies adviseren we om contact op te nemen met een gediplomeerd schoorsteenveger in uw regio.

Waarom uw schoorsteen laten vegen?

U wilt natuurlijk veilig kunnen stoken en een schoorsteenbrand voorkomen. Dit is dan ook de belangrijkste reden om periodiek uw schoorsteen te laten vegen en inspecteren. Het gevaar zit hem in de rookdeeltjes die zich gaan hechten aan het rookkanaal. Deze rookdeeltjes gaan zich, wanneer u uw schoorsteen niet laat vegen, samenvoegen en kunnen na verloop van tijd in de brand vliegen.

Waar vindt u een goede schoorsteenveger in uw regio?

Een goede, gediplomeerde en betrouwbare schoorsteenveger vindt u makkelijk en snel via SchoorsteenvegerDirect.nl. Deze organisatie werkt in heel Nederland en binnen 24 uur kunt u een afspraak maken voor het vegen, onderhoud, reiniging en inspectie van uw schoorsteen.