Magnesium olie en sportolie: de oplossing voor sporters met kramp of blessures

Magnesium olie en sportolie kunnen uitkomst bieden voor sporters die spierkramp of blessures hebben. Iedere sporter ervaart weleens kramp of blessures. Dit zorgt ervoor dat trainen moeilijk wordt of niet lukt. In het ergste geval mist een sporter zelfs een wedstrijd. Dit kan echter voorkomen worden. Een manier om kramp en blessures te voorkomen of te bestrijden is een sportmassage. Het is dan ook met reden populair onder sporters.

De toenemende vraag naar sportmassages

Sportmassages dienen als ontspanning, maar verkleinen ook de kans op blessures en bevorderen het herstel na intensieve trainingen en wedstrijden. Het is dus in principe raadzaam om na iedere intensieve training of wedstrijd een massage te ondergaan om te voorkomen dat er blessures gaan optreden. Hier geldt: voorkomen is beter dan genezen. Een sportmassage wordt uitgevoerd met behulp van speciale olie: sportolie. Sportolie bevat bepaalde oli├źn die het herstel van spieren ondersteunen. Daarnaast zorgt deze olie voor een betere doorbloeding van de huid, waardoor de pijn van blessures sneller verdwijnt.

Magnesium olie om je sportprestaties te verbeteren

De laatste tijd letten sporters ook steeds meer op hun magnesiumvoorraad. Magnesium zorgt ervoor dat de spieren kunnen ontspannen. Wanneer er een tekort is, ontstaat vaak spierkramp. Een tekort aan magnesium kan ontstaan bij sporters, omdat zij veel magnesium verliezen door transpiratie en lichamelijke inspanning. Magnesium is echter zeer belangrijk voor goede sportprestaties. Daarom slikken veel sporters magnesiumsupplementen om hun tekort aan te vullen. Magnesium wordt echter veel sneller opgenomen via de huid. Het gebruiken van een olie met magnesium is dan ook veel effectiever. Deze magnesium olie trekt gelijk in de huid, terwijl magnesium uit supplementen voor 80% verloren gaat in de maag of darmen. Steeds meer sportmasseurs gebruiken daarom naast sportolie ook magnesium olie. Op deze manier kunnen zowel kramp als blessures effectief worden bestreden.