Massief eiken vloer

Veel mensen gaan de fout in bij het aanschaffen van een massief eiken vloer. De meeste houten vloeren worden gelabeld als parket. Echter heb je niet altijd te maken met een parket. Een parketvloer wordt meestal omschreven als een strakke en gladde gelegde vloer, maar er zijn wel meer soorten strakke en gladde gelegde vloeren. Een parketvloer onderscheid zich daarin dat ze altijd traditioneel gelegd worden. Er worden een aantal plankjes van variƫrende dikte gelegd. Daarnaast kun je voor verschillende stroken en patronen kiezen. Zo kun je dus een geheel origineel massief eiken vloer laten leggen.

Eiken hout

Het bijzondere aan eiken hout is dat de parket vloeren in wildverband kunnen worden gelegd. Er bestaat geen logica voor het leggen van een Nederlands eiken parket. Althans, er is wel een logica qua leggen, maar het parket wordt willekeurig gelegd. Je kunt het overigens zelf leggen, maar je kunt ook altijd een expert in de arm nemen voor het laten leggen van parket.

Het voordeel van een massief eiken vloer

Je hebt vele jaren plezier van een massief eiken vloer. Het is een harde houtsoort en daarom duurzaam. Daarnaast kan de vloer meerdere malen gekleurd en geschuurd worden. Hierdoor kun je een vloer blijven aanpassen. Heb je nieuwe meubels gekocht en past de kleur van de vloer er niet bij? Dan kan daar gemakkelijk een nieuwe kleur op worden gelakt.

Veel mensen denken dat de Nederlandse eiken houten vloer daarom een stuk duurder is. Maar schijn bedriegt. De vloer is vaak veel goedkoper. Meestal wordt er gebruik van Fairwood. Dit maakt de eiken vloeren een heel stuk goedkoper.