Met de Camper Door Canada

Lekker met de camper op vakantie, dit is dan ook echt een droom voor iedereen. Je hebt heel veel bestemmingen die mooi zijn om met de camper te bezoeken. Vandaag willen we er echter eentje belichten. Ik heb het over Canada, het op een na grootste land van de wereld. Het is een land vol met natuurschoon die zich perfect leent voor mooie campertochten.

Naar West-Canada of naar Oost Canada?

Dat verschilt heel erg naar waar je exact naar op zoek bent. Als je op zoek bent naar mooie natuur, kamperen, beren, blauwe meren en ruige rotspartijen dan is West-Canada voor jou zeker weten een plek waar jij naartoe moet. Hier heb je een groot assortiment aan natuurparken en je kunt er veel outdoor activiteiten doen. Wanneer je op zoek bent naar iets meer stadsleven en de beroemde Niagara Falls dan moet je toch echt naar het oosten van het land.

Het westen

Vancouver:

In het westen van het land vind je dus de stad Vancouver. In Vancouver kun je een bezoek brengen aan het historische Gastown, gaan winkelen op Robson street en een rit maken naar de Grouse Mountain en zo een prachtig uitzicht over de stad hebben.

Icefield Parkway:

De Icefield Parkway is een lange weg van 230 kilometer die je langs de Rocky Mountains voert. Dit is de perfecte route om met je camper af te gaan leggen.

Het oosten

Toronto:

De CN Tower is het beroemdste gebouw van Toronto en trekt ieder jaar weer vele toeristen. Gelukkig heeft Toronto nog veel meer te bieden dan enkel die ene toren. Je hebt bijvoorbeeld Distillery District waar je de meest hippe cafeetjes en boetiekjes vindt. Ook mag je Kensington Market niet overslaan, hier smelten alle culturen van Toronto samen.

Niagara Falls:

Op de grens van Amerika en Canada vind je de beroemdste watervallen ter wereld, de Niagara Falls. Deze watervallen zijn opgebouwd uit drie watervallen die gemiddeld 30 miljoen mensen per jaar aantrekken. Je komt hier niet voor je rust want het maakt ontzettend veel lawaai. Het is wel echt de moeite waard om eens naartoe te gaan.

Veiligheid

Wanneer je met de camper op pad gaat is het natuurlijk zaak dat je dit veilig doet. Het is daarom aan te raden te rijden met een achteruitrij camera. Het is belangrijk dat je een verhuurbedrijf vindt die zorgt dat de beste achteruitrijcamera op de camper bevestigd zit.