Met de motor naar Schotland

Voor veel motorliefhebbers is een vakantie met de motor in Schotland een absolute droom en staat dan ook zeer hoog op het wensenlijstje van elke liefhebber. Als je met de motor besluit naar Schotland te gaan, raden we je echter gaan om goed voorbereid op pad te gaan (bij elke vakantie eigenlijk), omdat de regelgeving wat betreft de verkeersdeelneming hier nogal anders is dan in Nederland. Als je met de motor naar Schotland gaat verwachten we dat je ook veel gaat rijden, dus is het zeer belangrijk dat je verkeersregels goed kent en ook in acht neemt. Hieronder hebben we de belangrijkste regels voor je op een rijtje gezet:

  • In Schotland rijden ze aan de linkerkant van de weg. Ben je met de motor in Schotland? Blijf dan links rijden!
  • Als je met de motor in Schotland bent, zal je al gauw merken dan wij Nederlanders best netjes zijn in het verkeer. Op kruispunten bijvoorbeeld staan er niet zoveel verkeersborden als in Nederland en er is geen regel waarbij verkeer van rechts of links voorrang krijgt.

In deel 2 gaan we meer regels bespreken die belangrijk zijn bij een motorvakantie naar Schotland. Voor meer informatie kun je altijd op onze website terecht.