Mobiel printen

Niet iedereen is hier misschien van op de hoogte maar  je kant tegenwoordig ook via je Smartphone iets printen op je inkjet printer of DOD printer. Deze mogelijkheid is vooral populair in de zakelijke wereld. Voor werknemers is natuurlijk makkelijk als ze iets kunnen printen via hun smartphone, tablets of notebook, mobiel te printen kan je ook op een continuous inkjet printer.

Voor de grote bedrijven  die gebruiken maken een bring your own device standpunt is  mobiel printen een handige oplossing.   Mobiel printen kan ervoor zorgen dat je buiten je kantoor via je mobiel kan printen. Door deze stijgende populariteit komt er ook meer en meer mobiele printing software op de markt zodat men dit proces kan vergemakkelijken.  De belangrijkste criteria waar  deze software aan moet voldoen is een goede veiligheid en moet tijd- en kost besparend zijn.

Het is natuurlijk handig voor werknemers als je iets moet afprinten  en dat je niet veel tijd hebt. Dan kan je zorgen dat bijvoorbeeld een groot bestand met een honderd tal pagina’s klaar ligt als jij het kantoor binnenkomt.

U kan dan ook gebruik maken van een cloud die je gsm verbind met je printer. Je printer moet deze mogelijkheid wel ondersteunen want anders gaat dit niet lukken. Je moet beide apparaten registeren en indien je printer en smartphone gekoppelt zijn gaan uw documenten gestuurd worden  naar je printer via een https-verbinding en gaat vervolgens afgedrukt worden. Voorbeelden die je kan gebruiken  zijn:

  • Airprint: dit is een officiële software van Apple  die je de mogelijkheid geeft om via apple apparaten zoals een tablet iets af te drukken. het moet wel een zijn  printer die compatible is met Airprinter.
  • Google cloud: dit  is net hetzelfde principe als bij Airprint, je printer moet compatible zijn om hiervan gebruik te kunnen maken.