Onderhoud van je deuren tips | ROMASS

Veel huishoudens zijn in het bezit van een handbediende of elektrische deuren. Een deur zorgt voor toegang voor de garage maar ook voor het afsluiten van de garage. Hierdoor gaat een deur ongeveer 1000 keer per jaar open en dicht. Door het intensieve gebruik van een deur is het belangrijk deze goed te onderhouden. Door frequent en goed onderhoud blijven de garagedeuren, effectief en soepel functioneren. Daarnaast zorgt regelmatig onderhoud ervoor dat de kans op een storing wordt verkleind. Als bezitter van een deur kunt u een aantal dingen zelf doen om ervoor te dat je garagedeuren goed onderhouden blijven. Lees hieronder de tips.

Reinigen van railsysteem

Het kan zijn dat een deur piepende geluiden maakt of plakkerig is geworden. Wanneer dit voorkomt bij je garagedeur, is het niet aan te raden om de rails meteen met een smeermiddel te besproeien. Het is belangrijk om de rails goed schoon te maken voordat je het met een smeermiddel wilt besproeien. Wanneer je dit niet doet kan het probleem alleen maar erger worden. De rails kun je eenvoudig schoonmaken met een vochtige doek. Voordat je het smeermiddel aanbrengt is het verstandig om de rails nog droog te maken met een doek.

Automatische opener resetten

Het kan voorkomen dat een deur kortstondig sluit voordat deze automatisch wordt geopend. Of dat de garagedeur stopt met werken voordat hij de bodem bereikt. Het kan zijn dat de motor niet goed meer werkt. Om ervoor te zorgen dat de deur weer goed open en dicht gaat kun je problemen om de automatische opener te resetten. Iedere garagedeur heeft een specifieke instructie om de opener te resetten, maar er zijn een aantal basisstappen die je tijdens het onderhoud kunt volgen.

  1. Schakel de stroom uit
  2. Wacht 10 seconden
  3. Schakel de stroom weer in.

Schoonmaken van de deur panelen

Gedurende het jaar krijgt een garagedeur veel te verduren. Hierbij kan je denken aan regen, wind, stenen of ander vuil wat tegen de garagedeur aan kan vliegen. Het is daarom belangrijk om niet alleen de deurpanelen schoon te houden maar ook de ruimte rondom de poort. Om te voorkomen dat er tijdens een storm losliggend vuil tegen de poort aankomt. Een deurpaneel kan je het beste schoonmaken met een natte doek en afdrogen met een schone droge doek. Hierdoor voorkom je dat er vuil van de panelen tussen andere onderdelen terecht komt wat ervoor kan zorgen dat er onderdelen kapot gaan.

Erkend garagedeuren bedrijf

Mocht er toch onverhoopt een storing ontstaan aan je garagedeur is het belangrijk om een erkend gargedeuren bedrijf in te schakelen om de storing op te lossen. Dit om gevaarlijke situaties te voorkomen. ROMASS is een erkend reparatie bedrijf die alle merken en type sectionale deuren kunnen herstellen en onderhouden. De monteurs zijn gevestigd in heel Nederland waardoor er altijd een specialist in de buurt is. Mocht je liever een specialist inschakelen om je garagedeur te onderhouden kan je ook terecht bij ROMASS.