Online aankopen doen betrouwbaar?

Online aankopen doen is iets wat wij als Nederlanders steeds meer doen. Niet alleen op online webshops maar ook van elkaar. Zo wordt er op marktplaats nog steeds heel veel dingen verkocht van een telefoon tot een auto, je kan het zo gek niet bedenken. Maar is het allemaal wel veilig en kunnen we iedereen vertrouwen?

100% veilig is het internet eigenlijk nooit. Er kan altijd wel iets gebeuren en dan heb ik het niet alleen over online aankopen doen. Een account van een bepaalde site kan bijvoorbeeld ook gehackt worden. Hier kan je vrij weinig aan doen en zorgen dat je zo snel mogelijk je wachtwoord veranderd. Dit is trouwens wel belangrijk dat je het om het half jaar veranderd, zo hebben hackers minder kans.  Ook moet je er mee oppassen als je iets wil kopen via een particulier. Bijvoorbeeld dop marktplaats waarbij er geen bedrijf tussen zit die alles voor je regelt. Het beste is om het product zelf op te halen en dan pas te betalen. Want zul je zien heb jij het geld net overgemaakt en drie week later heb je nog geen pakketje thuis. Dit is natuurlijk zonde van het geld.

Webshops daarin tegen zijn meestal wel te vertrouwen. maar dit is ook niet altijd een garantie, want het kan ook een neppe site zijn. Belangrijk is om te kijken naar een keurmerk, als ze die hebben weet je zeker dat je goed zit en kan je gerust je aankopen bestellen. Online winkelen is natuurlijk hartstikke leuk. Zoek bijvoorbeeld voor dat je gaat afreken kortingscodes op van jouw winkel en wie weet heb je een kortingscode easytoys te pakken. Dat is natuurlijk altijd mooi mee genomen. Het belangrijkste is dat je oppast waar je wat koopt en als je het niet vertrouwt moet je het niet doen, ook al is het aanbod zo verleidelijk.