Online offertes aanvragen

Ze schieten als paddenstoelen uit de grond: de websites waar je offertes kunt aanvragen voor diensten, bijvoorbeeld voor dakdekkers of voor het vervangen van de houten kozijnen. Je bent ze vast wel eens tegengekomen, websites waarbij je je wensen achter moest laten en vervolgens binnen een dag meerdere offertes toegestuurd krijgt. Zijn deze websites betrouwbaar?

Offertewebsites zijn goed voor de consument

Goede voorbeelden van offertewebsites zijn www.ko-zijn.nl en www.dakdekkerprijzen.nl. Beide websites hebben een vergelijkbaar voorkomen en eenzelfde doel: jouw offertes ‘aansmeren’. Maar zijn deze websites betrouwbaar? Ja! Het werkt namelijk als volgt: jij vult je wensen in en die worden naar de dienstverleners in jouw regio verstuurd. Zij betalen een bedrag voor deze leads en daar krijgt de website-eigenaar een klein percentage van. Dus voor de consument geen addertjes onder het gras. Het is een nieuwe manier om aan contactgegevens te komen van écht geïnteresseerde mensen.

What’s in it for you?

Behalve dat het natuurlijk erg commercieel is heb jij er wel wat aan! Want de leveranciers nemen contact op met jou zonder dat je daar moeite voor hoeft te doen. Omdat ze weten dat ze moeten concurreren zullen ze je een scherp aanbod doen waar je financieel vaak van profiteert. En als klap op de vuurpijl is het voor jou volledig gratis en vrijblijvend. Alleen maar voordelen dus.

Kan ik dat dus gewoon doen?

Ja hoor, geen probleem. En stel dat de leveranciers je niets ‘goeds’ te bieden hebben, dan bedank je ze vriendelijk en is er niets aan de hand. Maar ik heb begrepen van de website-eigenaren dat het goed loopt, want de aanbiedingen zijn scherp en de consumenten zijn ermee geholpen. Probeer het gewoon eens.