Oostenrijk, ideaal voor de natuurliefhebber

Oostenrijk heeft het allemaal! Wat je ook van plan bent te gaan plannen na je zomervakantie, Oostenrijk heeft het. Na de zomer is het natuurlijk alweer tijd om je wintervakantie te plannen. Lekker de kerstdagen in een ander land vieren. Of je dat nou wilt doen met je partner, gezin of studenten club je oog zal uiteindelijk op Oostenrijk vallen.

Je kan beter vragen, wat heeft Oostenrijk niet? Natuurlijk heeft het geen stranden, maar je komt er ook niet in de zomer. Oostenrijk is perfect voor de natuur liefhebber. Je kunt er allerlei unieke flora en fauna vinden. Je kunt er heerlijk wandelen of zelfs fietsen. In Oostenrijk worden namelijk de fietsroutes uitgebreid. Wandelen is niet langer de enigste manier om rustig van de natuur te kunnen genieten.

Hou je van natuur en ben je toevallig geïnteresseerd naar de grootste waterval van Europa? Dan zit je goed in Oostenrijk. De Krimmler Wasserfalle ligt op een hoogte van 380 meter bij het dorpje Krimml. Wereldwijd vind je slechts vier watervallen hoger. Deze waterval samen met andere watervallen ligt in het nationaal park Hohe Tauern.

Wanneer je niet zo geïnteresseerd bent in de grote meren en fietsroutes van Oostenrijk dan is zijn er nog genoeg andere activiteiten die je kunt doen in Oostenrijk. Wintersport in Oostenrijk is namelijk ook ontzettend populair. Het is niet alleen geschikt voor de echte sportieve professionals onder ons, het is ook hartstikke leuk voor de kleine gasten. Je kunt mountainbiken en veel verschillende bergsporten.

Het aanbod in pistes is erg groot in Oostenrijk er is voor iedereen wel wat, van beginner tot professional. Met een wintersportvakantie in Oostenrijk dan kun je maar beter goed voorbereid komen, want er is nog veel te ervaren en te leren aan nieuwe sporten. Een populaire locatie voor de sporters is Innsbruck wat ook niet ver gelegen ligt van de plaats Tirol.