Op tijd een visum van China aanvragen

Alle Nederlanders die af willen reizen naar China zijn verplicht om een visum aan te vragen. De laatste tijd zijn de regels voor het verkrijgen van een Chinees visum aangescherpt en moeten reizigers rekening houden met een aanvraagtermijn van 2 tot 3 weken. Een Chinees visum dient ruim voor vertrek aangevraagd te worden bij een Chinese Ambassade. Het komt regelmatig voor dat een visumaanvraag door bureaucratisch toedoen wordt afgewezen, waardoor de reis naar China in gevaar komt. Door dit ruim voor vertrek te regelen kan men voorkomen dat een reis naar China gecanceld moet worden.

Werkgeversverklaring nodig voor toeristische reis
Toeristen die naar China willen gaan hebben voor het aanvragen van een visum voor China een werkgeversverklaring nodig, waarin de werkgever aangeeft dat de werknemer uitsluitend voor toeristische doeleinden naar China komt. Alle visumaanvragen worden door het Chinese consulaat beoordeeld en zij maken de beslissing over de geldigheid en het type van het aangevraagde visum. Met een multiple entry visum, een jaarvisum, kunnen mensen voor langere tijd in China verblijven. Mensen die vaker per jaar op hetzelfde visum naar China willen reizen, hebben een speciale uitnodiging (notification) vanuit China nodig om dit voor elkaar te krijgen. Vaak is dit een langlopend proces en kan een speciale visumdienst uitkomst bieden om dit goed te regelen.

Visumdienst inschakelen voor een snelle visum aanvraag
Het is aan te raden om een professionele visuminstantie in te schakelen om er zeker van te zijn dat reizigers op tijd een passend Chinees visum kunnen krijgen. Voor informatie over een Chinees visum kunt u kijken op www.visumdienst.com. Voor spoedaanvragen kunt u bellen naar 076 – 5612 139.