Op vakantie naar een toeristische badplaats of een oud en cultureel dorp?

Iedereen gaat of is weleens op vakantie geweest naar het zonnige Spanje. Mocht dit niet het geval zijn, dan wordt het je toch aangeraden om hier een keer heen te gaan. De meeste mensen kennen de meest toeristische plekken wel, zoals Barcelona, Madrid, Mallorca, Marbella en de Canarische eilanden. Echter zijn er nog meer plekken die door de meeste (Nederlandse) toeristen over het hoofd worden gezien.

Een van deze plekken is Playa de las Americas. Dit is een schitterende badplaats in Tenerife en beschikt over honderden winkels/ restaurants en een zeer bruisend nachtleven. Playa de las Americas is volledig herbouwd tot een toeristisch resort. Dit houdt in dat er voor iedere toerist wat wils aanwezig is. Echter is deze badplaats toch het meest in trek bij de jongere generaties toeristen. Dit komt door het feit dat er een zeer bruisend nachtleven is en er nog veel meer ingrediënten aanwezig zijn om een uiterst spannende vakantie te vieren. Er is zoveel te doen en zoveel te bezoeken in deze toeristische trekpleister dat men na een week vaak nog geen eens de helft heeft gezien van wat deze badplaats te bieden heeft. Zo is het mogelijk om, tijdens een verblijf in Playa de las Americas, veel waterpret te beleven door te gaan zwemmen in de zee, te snorkelen, te duiken en te gaan windsurfen. Ook kan men een boottocht maken aan boord van de Eden Catamaran. Tijdens deze boottocht kunt u genieten van machtige zeedieren zoals walrussen en dolfijnen. Onderweg zal de boot ook eenmaal (of meerdere malen) stoppen in een van de prachtige baaien, zodat de mensen aan boord kunnen zwemmen. Indien u het langdurigere pakket (van 3 uur lang) neemt, dan krijgt u ook nog de mogelijk om te gaan snorkelen.

Mocht u toch meer van de bezienswaardigheden zijn, dan is het misschien beter om een culturele plaats te bezoeken, zoals Rosas Spanje. Hier kunt u enkele oude ruïnes bezoeken, een natuurpark en enkele oude bouwwerken (uit o.a. de Romeinse tijd).