Overstappen naar de e-sigaret

Alsmaar meer mensen raken enthousiast van de e-sigaret. De elektrische sigaret is een ‘apparaat’ die dezelfde werking heeft als de traditionele sigaret, zonder dat je te maken krijgt met de nare bijwerkingen die je wel kunt hebben bij de conventionele sigaret. De vulling van de e-sigaret bestaat uit vloeistof, wat ook wel liquid wordt genoemd. Wanneer de gebruiker een hijs neemt, wordt de liquid verhit zodat er damp ontstaat. Tijdens het roken van de e-sigaret inhaleert de gebruiker deze damp.

 

E-sigaret minder schadelijk

De normale sigaret bevat schadelijke stoffen die de e-sigaret niet bevat. De vulling van de normale sigaret bestaat uit tabak. Tabak bevat giftige verbrandingsstoffen zoals bijvoorbeeld teer, koolmonoxide en nog tal van andere stoffen. Een normale sigaret bevat ook nicotine. Nicotine heeft een verslavende werking. Nicotine zit ook in e-sigaretten, maar je kunt ook kiezen voor een e-sigaret zonder nicotine of een lage dosering.

Het vergelijken van e-sigaretten

De e-sigaret wordt steeds populairder in Nederland. Door deze groei zijn er ook steeds nieuwe varianten verschenen op de markt. Door de vele varianten kan het lastig zijn om de juiste e-sigaret uit te kiezen. Daarnaast kan de kwaliteit van de e-sigaretten flink van elkaar verschillen. Voordat je een e-sigaret aan gaat schaffen is het verstandig om je goed in te lezen. Op het internet is er genoeg informatie te vinden over de e-sigaret.

Op de homepage van Esigaretervaring.nl kun je informatie over e-roken vinden, ervaringen lezen van gebruikers en via deze site een e-sigaret aanschaffen die bij je verwachtingen past. Het voordeel van deze website is dat het niet één bepaald merk e-sigaret de hemel in prijst. Op deze website worden alleen e-sigaretten omschreven die goed gewaardeerd zijn door e-sigaret gebruikers. Al met al is het geen onverstandige zet om te kiezen voor e-smoking.