Peugeot occasion kopen

Als je een Peugeot gaat kopen, of elke andere willekeurige auto, dan heb je vaak niet genoeg budget voor een nieuwe auto of heb je simpelweg het geld er niet voor over. Als je een occasion koopt dan kun je een hoop geld besparen. En vaak kun je dan nog een goede en luxe auto kopen. Wil je bijvoorbeeld een tweedehands Peugeot 2008 uit 2015 kopen dan heb je genoeg aanbod hierin en vind je vast de auto die je graag wilt hebben.

Doordat Peugeot een geliefde lease auto is komen er ook veel jonge occasions op de markt. Hoe kan dat dan? Ziet u daar het verband niet in? Bedrijven gebruiken lease auto’s vaak maar voor een relatief korte periode, bijvoorbeeld voor 1 jaar, 2 jaar of 3 jaar. Zij willen representatief blijven en daarom gaan ze vaak snel over op een nieuwe auto. Dat verschilt natuurlijk per branche, maar in sommige branches doen ze vrij kort met een auto. Een goed voorbeeld daarvan is de autobranche zelf. Dealers laten hun medewerkers in de nieuwste auto van het merk rijden, omdat dit goede reclame is. Als er dan echter weer een nieuw model is dan wordt er daar in gereden. De auto’s die daarvoor gebruikt zijn niet meer als nieuw te verkopen en gaan de verkoop in als occasion.

Dit fenomeen zie je in Nederland bij de duurdere merken, maar in België en Duitsland ook bij de goedkopere merken. Peugeot is bijvoorbeeld erg populair in België en daarom zijn er ook veel Peugeot 2008 en andere modellen op de tweedehands markt in Nederland.

Als je een mooie Peugeot occasion wilt dan kun je ten eerste naar de Peugeot dealer gaan. Vaak heeft de dealer wel enkele modellen staan en met een beetje geluk tref je net die occasion die je helemaal bevalt. Je keuze is echter wel beperkt en als je een ruimere keuze wilt hebben dan zul je meerdere dealers moeten bezoeken. Aangezien een merk vaak maar één dealer in een bepaalde regio, stad of plaats heeft moet je dan veel reizen. Het kost je dan veel tijd om de auto te vinden die bij je past, als je die sowieso al vindt. Je kunt dan beter op een website met auto’s kijken, zoals Bynco bijvoorbeeld, omdat de kans van slagen daar veel groter is. Je kunt dan exact aangeven en uitzoeken wat je wilt.