Plantenbak maken

Zelf een platenbak maken voor in de tuin, dat is wat we vandaag gaan doen in dit artikel. Een plantenbak maken hoeft niet moeilijk te zijn en kost ook weinig geld. Je kan dus geld besparen en dit kost je slechts een uurtje. Daarnaast is het ook nog eens hartstikke leuk om zelf dingen te maken. In dit artikel lees je hoe je een houten plantenbak maakt met zo min mogelijk materialen. Voor deze plantenbak gebruiken we slechts enkele planken en een blok hout. Je kan zelfs een pallet gebruiken om deze planten bak te maken. In het voorbeeld hieronder laten we het ook zien aan de hand van 3 pallets.

Voor de plantenbak heb je ongeveer 3 palletjes nodig, wil je een grotere plantenbak dan heb je er 4 nodig, voor een kleine plantenbak heb je slechts twee pallets nodig. Daarnaast een aantal schroeven, houtschroeven zijn aanbevolen, en een aantal moeren en bouten en als laatste houtlijm.

De eerste stap die je moet uitvoeren is het loshalen van de onderdelen van de pallets. Uit iedere pallet haal je ongeveer 8 planten en 4 blokken hout. De blokken hout gebruiken we als poten voor de plantenbak. De planken halen we los en zagen we door de midden. Zo heb je dus vier losse blokken voor de pootjes en de 16 planken. Van de 16 gelijke plankjes maak je 5×3 bosjes planken. Deze bosjes lijm je aan elkaar zodat je 5 vierkanten hout hebt die bestaan uit 3 plankjes.
Maak hier vervolgens een kubus vorm van met een open bovenkant.
Bij het onderste bosje kan je ervoor kiezen om de planken iets uit elkaar te zetten voor een betere water afvoer. Gebruik de laatste plank schuin over deze drie plankjes om ze met elkaar te verbinden.
Nu hoef je alleen nog de 4 blokken hout onder de bak vast te schroeven en je bent klaar.