Pooltafels

Ben jij op zoek naar een nieuwe hobby? Misschien is de sport pool wel iets voor jou. Deze sport valt erg in de smaak bij volwassenen maar ook bij jongeren. Het is erg ontspannend en tevens een leuk spel om te spelen met je vrienden. Pool wordt ook wel gezien als een variatie op biljart. Andere vormen van biljart zijn ook wel snooker en carambolebiljart. In Nederland wordt dit simpel gezegd ook wel biljart genoemd.

Pool

Pool is een sport dat is ontstaan in Amerika. Het wordt dan ook wel gezien als een typisch Amerikaans spel. Om dit spel te kunnen spelen zijn er pooltafels nodig. Een pooltafel bestaat uit een tafel met in iedere hoek en in het midden een gat. Dit gat wordt ook wel een pocket genoemd. De ballen waar mee pool wordt gespeeld, moeten in de gaten terecht komen. Er zijn echter verschillende regels rondom het spelen van pool.

Hoe werkt pool?

Pool wordt gespeeld met behulp van speciale ballen. Deze worden ook wel poolballen genoemd. Alle ballen zijn genummerd van 1 tot en met 15. Nummers 1 tot en met 7 beschikken over hele kleuren, ook wel solids genoemd. En de nummers 9 tot en met 15 hebben halve kleuren, ook wel stripes genoemd. Nummer 8 is de zwarte bal.
Het is de bedoeling dat alle ballen in de gaten van de pooltafels worden geschoten. Als aller laatste moet de zwarte bal naar binnen worden geschoten. Er zijn verschillende variaties op het spel pool.