Reizen in Botswana

Waar zullen we dit jaar nu een naar toe gaan op vakantie? In menig huiskamer klinkt deze vraag als de verveling toeslaat van de dagelijkse sleur. Om de sleur te doorbreken, moet je gewoon regelmatig op vakantie gaan.
Afrika is voor velen nog onontgonnen terrein. Maar Afrika heeft heel veel te bieden. Wat dacht je van Botswana? In Botswana vind je unieke wildernis en een spectaculaire deltagebied.
Botswana is een van de meest unieke bestemmingen op aarde. Het ligt boven Zuid Afrika. Het is voor het grootste gedeel heel vlak en dor met uitzondering van het oostelijke deel van het land. Daar woont dus de meerderheid van de bevolking.
In de Kalahari woestijn is echt sprake van een natuurspektakel als hier de kuddes wilde dieren rondtrekken. Je weet niet wat je ziet. Het wild trekt vooral naar de Okavango Delta, een wetland in de woestijn dat zijn water ontvangt vanuit Centraal-Afrika. Het wild trekt er met grote hoeveelheden naar toe.
Botswana omvat verschillende nationale parken waarvan het Chobe National Park een van de grootste parken van Afrika is. Dit park heeft verschillende ecosystemen en is de thuisbasis van enorme kuddes olifantne, buffels, zebra’s en een groot aantal roofdieren. Bij de Chobe rivier wordt veel wild waargenomen in de droge tijd (mei-oktober). Er worden hier veel safari’s georganiseerd. Je kunt hier bijvoorbeeld gamedrives doen of wandelsafaris’.
Je kunt behalve een safari Botswana ook een rondreis Botswana doen. Laat je goed informeren over de vele mogelijkheden. Er zijn mogelijkheden tot luxe camperen in de Kalahari woestijn. Dit is echt midden in het wild. Je kunt ook de Victoria Falls combineren met enkele nationale parken. Of je laat je gewoon vliegen van de ene unieke bestemming naar de andere.
Je zult je in Botswana geen seconde vervelen. En je hebt wat te vertellen als je terug in Nederland bent.