Roaccutane: 5 dingen die je moet weten over dit middel tegen acne

Als u worstelt met acne dan bestaat er de kans dat u wel al eens gehoord hebt van het middel Roaccutane. Terwijl er tal van mogelijkheden zijn om uw acne op een natuurlijke manier te laten verminderen zoals het maken van veranderingen in uw dieet en in uw huidverzorgingsroutine is het mogelijk dat u de strijd tegen deze vervelende huidaandoening maar niet lijkt te winnen. Wanneer alle alternatieve behandelingen inefficiënt gebleken zijn en als u last heeft van heel ernstige acne kan u overwegen om Roaccutane te gaan gebruiken.

Het is een van de zeer weinig klinisch bewezen orale behandelingen tegen acne waarvan de resultaten ongelooflijk zijn. Voordat u te enthousiast over dit wondermiddel wordt, is het belangrijk dat u weet dat de bijwerkingen even verschrikkelijk kunnen zijn. Een behandeling met Roaccutane is intens, extreem en zeker niet voor iedereen weggelegd. In dit artikel leren we u meer over de voor- en nadelen van dit controversiële geneesmiddel.

 

  1. Roaccutane komt van vitamine A

Ook benieuwd waar deze pillen tegen acne hun kracht vandaan halen? U zal versteld staan dat het eigenlijk een natuurlijke bron is. Meer bepaald is het een afgeleide van vitamine A en maakt deel uit van dezelfde familie als retinol. Het kan alleen worden voorgeschreven door gespecialiseerde dermatologen. Daardoor is Roaccutane kopen zonder recept onmogelijk. Het wordt gebruikt bij ernstige gevallen van acne wanneer de eerste en tweede lijnsbehandelingen met inbegrip van actuele retinoïden, mondelinge antibiotica en de anticonceptiepil onsuccesvol zijn geweest.

 

  1. Roaccutane blokkeert de olieproductie van de huid

Dit acne antibioticum is een ontstekingsremmend middel dat de talgklieren (die olie maken) in de huid aantast en hun olieproductie vermindert. Het helpt ook het aantal bacteriën in de huid te verminderen. Het gecombineerde effect van een verminderde natuurlijke olieproductie en een verminderd aantal bacteriën zorgt ervoor dat ontstekingen voorkomen worden.

 

  1. Roaccutane kan zorgen voor stemmingswisselingen

Als u alle pillen zonder bijwerkingen zou kunnen nemen dan zou de wereld er al een pak rooskleurig uitzien. Net zoals bij andere medicijnen kan een behandeling met Roaccutane ook voor negatieve bijwerkingen zorgen. Er zijn meldingen geweest van psychiatrische stoornissen en depressies geassocieerd met het nemen van isotretinoïne (Roaccutane) als behandeling tegen acne

 

  1. Roaccutane is gevaarlijk voor zwangere vrouwen

Niet bepaald voor zwangere vrouwen, maar meer voor de ongeboren baby die ze bij zich dragen. Zelfs als u niet van plan bent om zwanger te worden, moet u ook deze mogelijkheid uitsluiten alvorens u aan een Roaccutanekuur begint. Vaak zal uw dermatoloog of arts u aanraden om te beginnen met anticonceptie, zelfs als u op dit moment niet seksueel actief bent. Roaccutane kan namelijk ernstige schade toebrengen aan een zich ontwikkelende foetus.

 

  1. Roaccutane maakt je uiterst gevoelig voor zonlicht

We weten allemaal dat we een zonnefactor moeten aanbrengen als we van plan zijn lang in de zon de verblijven, maar dat zal nog belangrijker worden als u dit middel tegen puistjes innemen gaat. Roaccutane maakt uw huid namelijk uiterst gevoelig voor zonlicht. Dit betekent dat u gevoeliger bent voor zonlicht en veel meer kans hebt op verbranding. Elke dag zal u een zonnefactor moeten aanbrengen, zelfs in Nederland, omdat ook hier UV-stralen aanwezig zijn, ookal schijnt de zon niet. Kies voor een waterbestendige lotion die niet vet aanvoelt.