Scheiding; hoe doen we dat?

Bij een scheiding komt veel kijken, meer dan u misschien kunt vermoeden of weten. Mede daarom is het verstandig om u te laten bijstaan door een mediator. De zaken moeten immers goed geregeld worden: wie krijgt wat, wie gaat waar wonen, moet er iemand uitgekocht worden bij een eigen huis en belangrijker misschien nog wel is hoe de zaken voor de kinderen geregeld gaan worden. Zelfs is het mogelijk om de zorg van huisdieren in een echtscheidingsconvenant op te nemen. Want een convenant moet er komen. Dit is de inzet voor de formalisering van de scheiding.

Als het samen niet lukt

Meestal, en dat is maar gelukkig ook, kunnen de partners in onderling overleg de zaken regelen. En waar het lastig wordt kan een mediator helpen zoeken naar een gezamenlijke oplossing waar beide partijen zich in kunnen vinden. Helaas lukt het nog steeds in een aantal gevallen niet om in dialoog uiteen te gaan. Dan is het zaak dat ieder voor zich een advocaat in de arm neemt. Denk niet dat deze alle werk en stress uit handen zal nemen want u moet een dossier opbouwen om voor uzelf op te komen. Een vechtscheiding kan jaren in beslag nemen. Jaren waarin uw leven als het ware ‘on hold’ staat. Erg slopend, tijdrovend en kostbaar. Redenen genoeg om alles op alles te zetten om er toch samen uit te komen. Soms zult u moeten slikken om tot een redelijk resultaat te komen maar een mediator zal ervoor zorgen dat beider wensen aan bod komen.

Neem contact op!

Een scheiding heeft een grote impact op het leven. Probeer met scheiding Arnhem deze impact zo goed mogelijk te managen. Zij hebben jarenlange ervaring in het begeleiden van mensen die voor een echtscheiding staan. Niemand zal zeggen dat het makkelijk wordt maar met dat beetje extra hulp van ervaren professionals die de individuele belangen niet uit het oog verliezen, zal het leed zoveel mogelijk verzacht worden. Neem vooral vrijblijvend contact op en hoor of scheiding Arnhem iets voor is.

scheiding