Tips voor een succesvol tuinfeest

Wil je een groot tuinfeest geven? Een goede voorbereiding is dan niet onbelangrijk. Het blijkt namelijk nog steeds dat er fouten worden gemaakt. In dit artikel geven wij tips om 3 fouten op je tuinfeest te voorkomen.

1. Maak je tuin op tijd klaar

De grootste fout die gastheren maken is dat de tuin nog niet helemaal klaar is als de gasten al komen. We adviseren om je tuinfeest al op te zetten voor je gasten arriveren. Dat gezegd hebbende: niemand is perfect. Je kunt nooit alles op tijd klaar hebben. Zo kun je bijvoorbeeld nog niet beginnen met koken, maar je kunt wel veel ander voorbereidend werk doen. Denk aan boodschappen doen. Als je het juiste voedsel al een dag of meerdere dagen van te voren in huis hebt, hoef je je daar op de dag zelf niet mee bezig te houden. In plaats daarvan kun je je richten op het inrichten van je tuin.

2. Comfortabele tuinmeubelen

Zet tuinmeubelen op een uitnodigende manier klaar. Denk aan tuinstoelen, een loungebank, bijzettafels en een grote tuintafel. Zo kunnen de gasten direct comfortabel zitten als jij nog even bezig bent.

3. Drankje bij de hand

Bij binnenkomst van de gasten wil je ze niet met lege handen laten wachten. Zorg daarom dat je direct een verfrissend drankje aanbiedt en vertel ze dat ze bij de grote tuintafel een nieuw drankje kunnen halen. Zet op de grote tuintafel hapjes klaar en misschien ook grote karaffen met water en munt of citroen en bijvoorbeeld een lekkere sangria.

Als je veel mensen uitnodigt is het vaak leuk dat mensen die elkaar niet kennen met elkaar in gesprek gaan. Toch gebeurd dit niet altijd. Vaak gaan gasten naast hun partner zitten of praten ze alleen met hun eigen vrienden. Jij als gastheer kan daar verandering in brengen. Ga in gesprek met vrienden en meng ze!