Toename in investeringen in Europees vastgoed | Obligatiebeheer Noordenwind

kantoor-vastgoed-beleggen

De KPMG bevestigde 17 maart dat er een grote stijging is in het aantal investeringen in Europees vastgoed. Deze investeringen waren vorig jaar al met 23 procent toegenomen. In 2015 werd er ongeveer 285 miljard euro geïnvesteerd in Europese vastgoed. Veel internationale investeerders vinden Europees vastgoed steeds aantrekkelijker worden. De internationale investeerders worden gezien als de grootste verantwoordelijken voor de toename van de investeringen.

Kantoren en winkelcentra

Bijna alle soorten vastgoed stegen vorig jaar. Toch zijn de kantoorlocaties het meest geliefd onder de beleggers. KPMG vertelde dat ongeveer 40 procent van alle investeringen naar kantoorlocaties ging. Bij deze investeringen gaat het om enorme bedragen van meer dan 100 miljoen euro per transactie. Maar ook winkelcentra zijn zeer gewild. Ongeveer 25 procent van alle investeringen gingen naar winkelcentra. Het vastgoed in het winkelcentra hebben een hoge waarde en men verwacht dat de waarde van dit vastgoed de komende jaren zal stijgen.

Vooral in Nederland zijn de kantoorruimtes zeer populair. KPMG vertelde dat er een toename van de vraag naar kantoren is geweest. Hierdoor ontstaat er ook een toename van het aantal transacties. Verder ontwikkelt de Nederlandse vastgoedmarkt zich ongeveer net als de rest van Europa constateert KPMG. Er zijn heel wat vastgoed investeerders die gebruik maken van deze trend en dit zal in de toekomst alleen nog maar meer toenemen.

Copyright © 2016. Alle rechten voorbehouden Stichting Obligatiebeheer Noordenwind