Tv in de camper

Als je op vakantie gaat moet je alles wat je thuis hebt voor een poosje achterlaten. Op sommige vakantiebestemmingen is dat niet erg omdat alle belangrijke voorzieningen zoals internet en televisie aanwezig zijn waardoor je niets hoeft te missen. Als je echter naar een camping gaat, bestaat er een grote kans dat er geen goede toegang tot het internet is en dus ook geen goede toegang tot Nederlandse tv-zenders. Datzelfde geldt ook voor alle andere vakantiebestemmingen waar je met je camper of caravan naartoe gaat. Toch is televisie kijken en surfen op internet wel een van de dingen waar mensen behoefte aan hebben als ze op vakantie zijn.

Om internet en tv op de camping te hebben. Kun je satellietschotels voor caravan aanschaffen en installeren. Met een schotelantenne op je caravan heb je overal waar je wilt toegang tot het internet en tot de tv. Overal waar je naartoe gaat hoef je dus niet meer zonder je favoriete series en website te zitten. Het enige wat technisch nog moeilijk is, is om tijdens het rijden toegang te hebben tot de tv. Dat heeft te maken met de afstand tussen de satelliet en tussen de satellietschotel. Als de satellietschotel hoger is of lager is dan eerst kan de satelliet het signaal niet meer goed versturen en kan je geen tv meer kijken. Tijdens het autorijden blijf je meestal niet op dezelfde hoogte. Tv kijken tijdens het autorijden is daarom technisch moeilijk. Het is wel mogelijk maar dan moet je een hele dure schotel kopen. En schotels waarmee je op een bewegend object tv kan kijken zijn voor de gemiddelde burger niet betaalbaar.

De meest geavanceerder satellietschotel is voor de meeste mensen dus niet betaalbaar, maar er zijn wel andere opties mogelijk voor de gewone burger. Zo kan je met de juiste apparatuur internet hebben op de televisie.