Uw pc optimaal -gratis- beschermen.

U hoort het vaak van computer herstellers: U moet een antivirus en andere beveiligingssoftware aankopen om veilig met uw computer en vooral met uw bestanden om te springen.

Computer beschermen

Wel in dit artikel bewijs ik dat je met gratis beveiligingsmiddelen ook een heel eind, zoniet uw volledige computer optimaal kan beschermen, en het kost u absoluut geen geld.Wel is het zo dat sommige gratis software meestal een addertje onder het gras heeft zoals:

  • Het zal bijvoorbeeld ongewenst pop-ups laten verschijnen om hun product te verkopen, je kan het in sommige gevallen maar een bepaald aantal dagen gebruiken.
  • Je dient te weten wat exact je zal installeren en vooral wat je niet mee moet installeren indien er bij de eigenlijke programma’s zogenaamde crapware zich mee probeert te installeren.

In dit artikel geef ik kort een overzicht van wat in mijn ogen het absolute minimum is die uw pc dient te hebben omtrent beveiligingsmiddelen.

Uiteraard is dit geen volledige lijst en zijn er nog ontelbaar veel meer andere programma’s beschikbaar op het internet, maar deze specifieke programma’s werden getest en zijn wel degelijk een meerwaarde voor het softwarepakket van uw computer.

  • Een gratis antivirusscanner

Het minimum dat een recente computer dient te hebben is een degelijke virusscanner, en neen je hoeft hier niet perse een licentie voor aan te kopen. Avast, AVG of Panda antivirus zijn bijvoorbeeld heel degelijke gratis antivirusscanners.

  • Een gratis malware scanner

Hoewel het absolute minimum een antivirusscanner is, is het wel aangewezen een onafhankelijke malwarescanner te installeren, die je zelf wanner u wenst af en toe eens laat scannen. In deze categorie steekt MalwareBytes er met kop en schouders bovenuit.

Dit is in mijn opinie het absolute minimum waarover elke computer zou moeten beschikken. Als u twijfelt of u nog extra beveiliging dient te installeren, wanneer u bijvoorbeeld specifieke taken over internet moet uitvoeren, kan u hieromtrent best eens contact opnemen met een ervaren computer hersteller.